Kumaha Pasang Duf dina Arch Linux

Kumaha Pasang Duf dina Arch Linux

Utilitas disk Duf mangrupikeun sumber terbuka, gratis "Utilitas Gratis Disk Usage" anu ditulis dina Goland sareng dirilis dina lisénsi MIT. Utilitas disk ngadukung sababaraha platform sapertos BSD, Linux, macOS, sareng sistem operasi Windows. …

Maca deui

Kumaha Pasang Sysdig dina Arch Linux

Kumaha Pasang Sysdig dina Arch Linux

Sysdig mangrupikeun alat analisis sistem open-source anu kuat anu tiasa nangkep sareng mariksa kaayaan sistem sareng kagiatan dina sistem anu didasarkeun Linux. Sysdig tiasa skrip dina Lua sareng kalebet antarmuka garis paréntah sareng…

Maca deui

Kumaha Pasang Neofetch dina Arch Linux

Kumaha Pasang Neofetch dina Arch Linux

Neofetch mangrupikeun alat inpormasi sistem garis paréntah open-source anu ditulis dina bash. Neofetch nampilkeun inpormasi sistem ku cara éstétis anu saé, sapertos modél sistem sareng produsén, sistem operasi, versi kernel, waktos uptime, sumber memori, disk ...

Maca deui

Kumaha Pasang Htop dina Arch Linux

Kumaha Pasang Htop dina Arch Linux

Salaku pamaké, anjeun bisa jadi panasaran ngeunaan prosés ngajalankeun dina komputer anjeun sarta kumaha eta mangaruhan kinerja sistem anjeun. Ieu tempat Htop asup. Htop mangrupikeun alat gratis sareng open-source anu…

Maca deui

Kumaha Pasang Neovim dina Linux Mint 21 LTS

Kumaha Pasang Neovim dina Linux Mint 21 LTS

Vim mangrupikeun pangropéa téksu anu tiasa dikonfigurasi pisan pikeun nyiptakeun sareng ngarobih jinis téks anu épisién pisan. Ieu mangrupikeun vérsi anu ampir sapinuhna cocog sareng pangropéa Unix Vi. Seueur fitur anyar gaduh…

Maca deui

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina Ubuntu 20.04 LTS

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa

MariaDB mangrupikeun salah sahiji basis data open-source anu pang populerna di gigireun panyusunna MySQL. Panyipta asli MySQL ngembangkeun MariaDB pikeun ngaréspon kasieunan yén MySQL ujug-ujug janten jasa anu mayar kusabab…

Maca deui

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina AlmaLinux 9

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina AlmaLinux 9

Akuisisi Oracle tina MySQL di 2010 nyababkeun kasieun yén database open-source populér bakal janten jasa anu mayar. Salaku tanggepan, panyipta asli MySQL ngembangkeun MariaDB, sareng MariaDB ayeuna mangrupikeun salah sahiji…

Maca deui

Kumaha Pasang CMake dina Fedora 36 Linux

Kumaha Pasang CMake dina Fedora 36 Linux

CMake mangrupakeun kompiler well-dipikawanoh anu geus miboga loba popularitas dina taun panganyarna. Alesan utama popularitasna nyaéta open-source sareng cross-platform, ku kituna pamekar tiasa nganggo éta dina sistem operasi naon waé ...

Maca deui

Kumaha Pasang MariaDB 10.5 dina Debian 11 Bullseye

Kumaha Pasang MariaDB 10.5 dina Debian 11 Bullseye

MariaDB mangrupikeun salah sahiji basis data open-source anu pang populerna di gigireun panyusunna MySQL. Panyipta asli MySQL ngembangkeun MariaDB pikeun ngaréspon kasieunan yén MySQL ujug-ujug janten jasa anu mayar kusabab…

Maca deui

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina Rocky Linux 9

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina Rocky Linux 9

Akuisisi Oracle tina MySQL di 2010 nyababkeun kasieun yén database open-source populér bakal janten jasa anu mayar. Salaku tanggepan, panyipta asli MySQL ngembangkeun MariaDB, sareng MariaDB ayeuna mangrupikeun salah sahiji…

Maca deui

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina Debian 11 Bullseye

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina Debian 11 Bullseye

MariaDB mangrupikeun salah sahiji basis data open-source anu pang populerna di gigireun panyusunna MySQL. Panyipta asli MySQL ngembangkeun MariaDB pikeun ngaréspon kasieunan yén MySQL ujug-ujug janten jasa anu mayar kusabab…

Maca deui

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina Ubuntu 22.04 LTS

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina Ubuntu 22.04 LTS

MariaDB mangrupikeun salah sahiji basis data open-source anu pang populerna di gigireun panyusunna MySQL. Panyipta asli MySQL ngembangkeun MariaDB pikeun ngaréspon kasieunan yén MySQL ujug-ujug janten jasa anu mayar kusabab…

Maca deui

Kumaha Masang MySQL 8.0 dina Rocky Linux 9

Kumaha Masang MySQL 8.0 dina Rocky Linux 9

MySQL nyaéta sistem manajemen database relational dumasar kana SQL (Structured Query Language). Ieu mangrupikeun salah sahiji parangkat lunak pangkalan data anu paling seueur dianggo pikeun sababaraha aplikasi anu terkenal. MySQL dianggo pikeun gudang data, e-commerce, sareng…

Maca deui

Kumaha Pasang MySQL 8.0 dina Ubuntu 20.04 LTS

Kumaha Masang MySQL 8.0 dina Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa

MySQL mangrupikeun sistem manajemén database sumber terbuka gratis dumasar kana SQL atanapi Structured Query Language. Ieu mangrupikeun salah sahiji sistem pangkalan data anu paling seueur dianggo pikeun sababaraha aplikasi anu terkenal. MySQL dianggo pikeun neundeun data,…

Maca deui

Kumaha Pasang MongoDB 6.0 dina Debian 11 Bullseye

Kumaha Pasang MongoDB 6.0 dina Debian 11 Bullseye

MongoDB mangrupikeun sistem database berorientasi dokumén anu kuat. Digolongkeun salaku database NoSQL, MongoDB eschews struktur database relational basis tabel tradisional dina kahadean dokumén kawas JSON kalawan skéma dinamis (MongoDB nyauran BSON ieu), ngahijikeun data dina ...

Maca deui