Kumaha Pasang Tor Browser dina AlmaLinux 9

Kumaha Pasang Tor Browser dina AlmaLinux 9

Tor, ogé disebut The Onion Router, nyaéta open-source, parangkat lunak gratis anu ngamungkinkeun komunikasi anonim nganggo jasa online sapertos surfing wéb. Jaringan Tor ngarahkeun lalu lintas wéb ngaliwatan overlay sukarelawan sadunya anu tiasa diaksés…

Maca deui

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina AlmaLinux 9

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina AlmaLinux 9

Akuisisi Oracle tina MySQL di 2010 nyababkeun kasieun yén database open-source populér bakal janten jasa anu mayar. Salaku tanggepan, panyipta asli MySQL ngembangkeun MariaDB, sareng MariaDB ayeuna mangrupikeun salah sahiji…

Maca deui

Kumaha Pasang PostgreSQL 14 dina AlmaLinux 9

Kumaha Pasang PostgreSQL 14 dina AlmaLinux 9

PostgreSQL mangrupikeun sistem manajemén database open-source anu kuat, stabil, sareng dipercaya anu parantos dianggo langkung ti 20 taun. Dirojong ku komunitas pamekar aktip anu nyumbangkeun waktos sareng kaahlianna pikeun…

Maca deui

Kumaha Pasang Remi RPM Repository dina AlmaLinux 9

Kumaha Pasang Remi RPM Repo dina AlmaLinux 9

REMI mangrupikeun gudang pihak katilu anu nyayogikeun kami versi PHP panganyarna dina sistem turunan RHEL. Nanging, éta henteu ngan ukur dugi ka PHP tapi ogé seueur modul na. Janten pamekar PHP aktip,…

Maca deui

Kumaha Pasang Redis dina AlmaLinux 9

Kumaha Pasang Redis dina AlmaLinux 9

Redis mangrupikeun pangkalan data open-source anu sering dianggo salaku calo cache atanapi pesen. Beda sareng pangkalan data sanés, Redis nyimpen data dina mémori, ngajantenkeun langkung gancang. Salaku tambahan, Redis ngadukung rupa-rupa struktur data,…

Maca deui

Kumaha Masang Apache (HTTPD) dina Rocky Linux 9

Kumaha Masang Apache (HTTPD) dina Rocky Linux 9

Apache, ogé katelah pangladén Apache HTTP, mangrupikeun salah sahiji aplikasi pangladén wéb anu paling seueur dianggo sacara global salami sababaraha dekade katukang. Éta mangrupikeun parangkat lunak aplikasi wéb open-source gratis anu dikelola ku…

Maca deui

Kumaha Masang Xfce Desktop dina AlmaLinux 9

Kumaha Pasang lingkungan desktop Xfce dina AlmaLinux 9

Xfce mangrupikeun lingkungan desktop open-source gratis anu ringan pikeun sistem operasi sapertos UNIX. Éta dirarancang pikeun gancang sareng hampang dina sumber daya sistem bari pikaresepeun sacara visual pikeun lingkungan desktop standar anu dikirimkeun ku kalolobaan…

Maca deui

Kumaha Pasang Snap & Snap-Store dina AlmaLinux 9

Kumaha Pasang Snapd & Snap-Store dina AlmaLinux 9

Sacara standar, AlmaLinux henteu nganggo Snap atanapi Snap Store dipasang sabab ieu mangrupikeun fitur anu diwangun ku dikembangkeun ku Canonical salaku cara anu langkung gancang sareng gampang pikeun kéngingkeun vérsi pangénggalna…

Maca deui

Kumaha Masang CMake dina AlmaLinux 9

Kumaha Masang CMake dina AlmaLinux 9

CMake mangrupakeun kompiler well-dipikawanoh anu geus miboga loba popularitas dina taun panganyarna. Alesan utama popularitasna nyaéta open-source sareng cross-platform, ku kituna pamekar tiasa nganggo éta dina sistem operasi naon waé ...

Maca deui

Kumaha Pasang AngularJS dina AlmaLinux 9

kumaha carana masang angularjs dina almaliux 9

Angular mangrupikeun kerangka aplikasi wéb open-source anu populér pikeun ngawangun aplikasi mobile sareng desktop. Éta dikembangkeun dina taun 2009 ku Google pikeun ngabantosan pamekar mendesain aplikasi kompleks ti mimiti tanpa gaduh pangaweruh ahli ngeunaan coding…

Maca deui

Kumaha Masang Apache (HTTPD) dina AlmaLinux 9

Apache, ogé katelah pangladén Apache HTTP, mangrupikeun salah sahiji aplikasi pangladén wéb anu paling seueur dianggo sacara global salami sababaraha dekade katukang. Éta mangrupikeun parangkat lunak aplikasi wéb open-source gratis anu dikelola ku Apache Software ...

Maca deui

Kumaha Masang WPS Office dina AlmaLinux 9

Kumaha Masang WPS Office dina AlmaLinux 9

WPS Office mangrupikeun suite kantor anu kuat anu tiasa ngolah file kecap, ngahasilkeun slide anu saé sareng nganalisa data. Éta cocog pisan sareng sadaya format Microsoft Office panganyarna, janten anjeun henteu kedah hariwang…

Maca deui

Kumaha Pasang Nginx dina AlmaLinux 9

Kumaha Pasang Nginx dina AlmaLinux 9

NGINX nyaéta open-source, parangkat lunak server HTTP gratis. Salian kamampuan pangladén HTTP na, NGINX ogé tiasa dianggo salaku pangladén proksi pikeun e-mail (IMAP, POP3, sareng SMTP) sareng proxy sabalikna sareng pangimbang beban ...

Maca deui

Kumaha Masang Discord dina AlmaLinux 9

Kumaha Masang Discord dina AlmaLinux 9

Discord mangrupikeun aplikasi obrolan sora, pidéo, sareng téks gratis anu dianggo ku puluhan juta jalma umur 13+ pikeun ngobrol sareng nongkrong sareng komunitas sareng réréncangan. Pamaké komunikasi sareng sauran sora, sauran pidéo,…

Maca deui

Kumaha Masang Node.js & NPM dina AlmaLinux 9

Kumaha Masang Node.js & NPM dina AlmaLinux 9

Node.js mangrupikeun lingkungan runtime JavaScript open-source, cross-platform, back-end anu diwangun dina mesin V8 Chrome pikeun ngawangun aplikasi jaringan anu gancang sareng skalabel sareng API back-end. Node.js nganggo modul IO non-blocking anu didorong ku acara anu ngajantenkeun énténg pisan ...

Maca deui