Kumaha Pasang Redis dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang Redis dina CentOS 9 Stream

Redis mangrupikeun pangkalan data open-source anu sering dianggo salaku calo cache atanapi pesen. Beda sareng pangkalan data sanés, Redis nyimpen data dina mémori, ngajantenkeun langkung gancang. Salaku tambahan, Redis ngadukung rupa-rupa struktur data,…

Maca deui

Kumaha Pasang CMake dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang CMake dina CentOS 9 Stream

CMake mangrupakeun kompiler well-dipikawanoh anu geus miboga loba popularitas dina taun panganyarna. Alesan utama popularitasna nyaéta open-source sareng cross-platform, ku kituna pamekar tiasa nganggo éta dina sistem operasi naon waé ...

Maca deui

Kumaha Pasang Neofetch dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang Neofetch dina CentOS 9 Stream

Neofetch mangrupikeun alat inpormasi sistem garis paréntah open-source anu ditulis dina bash 3.2+. Neofetch nampilkeun inpormasi sistem ku cara éstétis anu saé, sapertos sistem, parangkat lunak, sumber memori, versi kernel, jsb. Dina tutorial ieu,…

Maca deui

Kumaha Pasang Xfce Desktop dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang Xfce Desktop Environment dina CentOS 9 Stream

Xfce mangrupikeun lingkungan desktop open-source gratis anu ringan pikeun sistem operasi sapertos UNIX. Éta dirarancang pikeun gancang sareng hampang dina sumber daya sistem bari pikaresepeun sacara visual pikeun lingkungan desktop standar anu dikirimkeun ku kalolobaan…

Maca deui

Kumaha Pasang UNRAR dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang UNRAR dina CentOS 9 Stream

UNRAR mangrupikeun alat anu kuat pikeun ngekstrak file anu dikomprés, sareng seueur dianggo diantara pangguna Windows. File RAR mangrupikeun arsip anu langkung alit sareng ngompres langkung saé tibatan ZIP pikeun sabagéan ageung file ku cara ngompres file "babarengan," ...

Maca deui

Kumaha Pasang Telnet dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang Telnet dina CentOS 9 Stream

Telnet mangrupikeun protokol anu ngamungkinkeun anjeun nyambung ka komputer jauh (disebut host) dina jaringan TCP/IP nganggo protokol klien-server. Pikeun nyieun sambungan, anjeun kedah gaduh klien Telnet dipasang dina…

Maca deui

Kumaha Pasang SQLite 3 dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang SQLite 3 dina CentOS 9 Stream

SQLite mangrupikeun sistem manajemén database relasional (RDBMS) gratis sareng ringan dina perpustakaan C. SQLite sanes mesin database klien-server. Gantina, éta diselapkeun kana program tungtung. Utamina sadaya basa pamrograman ngadukung SQLite, anu…

Maca deui

Kumaha Pasang FFmpeg dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang FFmpeg dina CentOS 9 Stream

FFmpeg mangrupikeun kerangka multimédia open-source gratis, tiasa nga-decode, encode, transcode, mux, demux, stream, filter, sareng maénkeun ampir sadaya file multimedia anu parantos didamel dina platform naon waé. FFmpeg nyusun sareng dijalankeun dina Linux, Mac OS…

Maca deui

Kumaha Pasang / Aktipkeun FirewallD GUI dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang FirewallD GUI dina CentOS 9 Stream

FirewallD mangrupikeun parangkat lunak anu nyayogikeun fitur sistem firewall pikeun ngajagi pangguna CentOS Stream tina aksés anu teu dihoyongkeun ku cara nganonaktipkeun sareng ngaktifkeun palabuhan, jasa, atanapi protokol. Nanging, pikeun pangguna anu biasa nganggo antarmuka sapertos…

Maca deui

Kumaha Pasang Microsoft Teams dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang Microsoft Teams dina CentOS 9 Stream

Microsoft Teams mangrupikeun platform komunikasi bisnis proprietary anu dikembangkeun ku Microsoft sareng mangrupikeun aplikasi kolaborasi anu diwangun pikeun ngobrol, nelepon, kolaborasi, sareng rapat sadayana dina hiji tempat pikeun ngagampangkeun tim tetep teratur…

Maca deui

Kumaha Pasang GIMP dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang GIMP dina CentOS 9 Stream

GIMP, atanapi Program Manipulasi Gambar GNU, mangrupikeun program open-source anu dianggo pikeun seueur tujuan anu béda. Fungsi utami na museur dina desain grafis sareng ngédit gambar sareng transcoding antara rupa-rupa format gambar, gambar bentuk gratis, sareng seueur…

Maca deui

Kumaha Pasang KDE Plasma Desktop dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang KDE Plasma Desktop dina CentOS 9 Stream

Ngaran KDE asalna tina "K Desktop Environment." Éta mangrupikeun lingkungan desktop open-source gratis pikeun anu teu wawuh sareng KDE Desktop anu dikenal ku panon-permen dibandingkeun sareng sababaraha lingkungan desktop anu langkung alit anu ngaleungitkeun kalolobaanana ...

Maca deui

Kumaha Pasang PHP 7.4 dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang PHP 7.4 dina CentOS 9 Stream

PHP 7.4 mangrupikeun pembaruan penting tina basa PHP anu "resmi" dirilis dina 28 Nopémber 2019. Ieu mangrupikeun paningkatan standar ti ayeuna tina pelepasan PHP 7.3 anu tos aya kana PHP 7.4, ...

Maca deui

Kumaha Pasang Vivaldi Browser dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang Vivaldi Browser dina CentOS 9 Stream

Vivaldi nyaéta freeware, browser wéb cross-platform anu dikembangkeun ku Vivaldi Technologies. Éta parantos ningkat tina turunna Opera sareng seueur anu teu puas nalika dirobih tina mesin perenah Presto ka browser dumasar Chromium. Platform ieu ngaganggu Opera tradisional…

Maca deui

Kumaha Pasang Liquorix Kernel dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang Liquorix Kernel dina CentOS 9 Stream

Liquorix Kernel mangrupikeun alternatif Linux Kernel tujuan umum gratis, open-source pikeun kernel saham anu dikirimkeun sareng CentOS 9 Stream, anu sering nampilkeun Linux Kernel stabil panganyarna, anu tiasa dipikahoyong langkung seueur pikeun workstation. Ieu …

Maca deui