Kumaha Masang SMPlayer dina Rocky Linux 9

Kumaha Masang SMPlayer dina Rocky Linux 9

SMPlayer gratis, parangkat lunak open-source anu tiasa dianggo dina sistem operasi naon waé. Éta parantos dilokalkeun dina langkung ti 30 basa, janten ngagampangkeun pikeun ngaraosan pidéo karesep anjeun henteu paduli naon basa…

Maca deui

Kumaha Masang ImageMagick dina Rocky Linux 9

Kumaha Masang ImageMagick dina Rocky Linux 9

ImageMagick mangrupikeun aplikasi open-source gratis anu tiasa dipasang salaku distribusi binér atanapi kode sumber. Éta tiasa ngarobih, maca, nyerat, sareng ngolah gambar raster. ImageMagick ogé ngagaduhan vérsi anu sayogi di sadaya…

Maca deui

Kumaha Masang Rust dina Rocky Linux 9

Kumaha Masang Basa Pemrograman Rust dina Rocky Linux 9

Rust mangrupikeun basa pamrograman sistem anu fokus kana kagancangan, kaamanan mémori, sareng paralélisme. Karat sacara sintaksis mirip sareng C ++ tapi tiasa ngajamin kasalametan mémori ku ngagunakeun pameriksa injeuman pikeun rujukan validasi. Karat ditangtayungan…

Maca deui

Kumaha Pasang mpv Media Player dina Rocky Linux 9

Kumaha Pasang mpv Media Player dina Rocky Linux 9

MPV mangrupikeun pamuter média gratis, open-source, serbaguna anu ngadukung sababaraha codec pidéo sareng audio. Éta gaduh pilihan playback, audio, sareng kontrol pidéo komprehensif, ogé dukungan pikeun jinis URL input anu béda pikeun…

Maca deui

Kumaha Pasang FFmpeg dina Rocky Linux 9

Kumaha Pasang FFmpeg dina Rocky Linux 9

FFmpeg mangrupikeun alat anu kuat pikeun ngamanipulasi file audio sareng pidéo. Éta tiasa decode, encode, transcode, mux, demux, stream, filter, sareng maénkeun ampir sadaya file multimedia anu diciptakeun dina platform naon waé. FFmpeg kompilasi sareng dijalankeun dina…

Maca deui

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina Rocky Linux 9

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina Rocky Linux 9

Akuisisi Oracle tina MySQL di 2010 nyababkeun kasieun yén database open-source populér bakal janten jasa anu mayar. Salaku tanggepan, panyipta asli MySQL ngembangkeun MariaDB, sareng MariaDB ayeuna mangrupikeun salah sahiji…

Maca deui

Kumaha Pasang Snap & Snap-Store dina Rocky Linux 9

Kumaha Pasang Snap & Snap-Store dina Rocky Linux 9

Sakumaha anu dipikanyaho ku pangguna Linux, aya rupa-rupa manajer pakét anu sayogi, masing-masing gaduh kaunggulan sareng kalemahanana. Sanaos sababaraha manajer pakét langkung populer, aranjeunna sadayana gaduh kauntungan sareng kalemahan. Hiji anu kawilang anyar…

Maca deui

Kumaha Masang Redis dina Rocky Linux 9

Kumaha Masang Redis dina Rocky Linux 9

Redis mangrupikeun pangkalan data open-source anu sering dianggo salaku calo cache atanapi pesen. Beda sareng pangkalan data sanés, Redis nyimpen data dina mémori, ngajantenkeun langkung gancang. Salaku tambahan, Redis ngadukung rupa-rupa struktur data,…

Maca deui

Kumaha Masang MySQL 8.0 dina Rocky Linux 9

Kumaha Masang MySQL 8.0 dina Rocky Linux 9

MySQL nyaéta sistem manajemen database relational dumasar kana SQL (Structured Query Language). Ieu mangrupikeun salah sahiji parangkat lunak pangkalan data anu paling seueur dianggo pikeun sababaraha aplikasi anu terkenal. MySQL dianggo pikeun gudang data, e-commerce, sareng…

Maca deui

Kumaha Masang Apache (HTTPD) dina Rocky Linux 9

Kumaha Masang Apache (HTTPD) dina Rocky Linux 9

Apache, ogé katelah pangladén Apache HTTP, mangrupikeun salah sahiji aplikasi pangladén wéb anu paling seueur dianggo sacara global salami sababaraha dekade katukang. Éta mangrupikeun parangkat lunak aplikasi wéb open-source gratis anu dikelola ku…

Maca deui

Kumaha Masang ClamAV dina Rocky Linux 9

Kumaha Masang ClamAV Antivirus dina Rocky Linux 9

ClamAV mangrupikeun toolkit antipirus anu serbaguna sareng kuat anu tiasa ngajagi tina parangkat lunak jahat sapertos kitu. Salah sahiji kagunaan anu paling penting nyaéta dina pangladén surat, anu tiasa nyeken email anu asup pikeun virus sareng ancaman anu sanés. …

Maca deui

Kumaha Masang CMake dina Rocky Linux 9

Kumaha Pasang CMake Compiler dina Rocky Linux 9

CMake mangrupakeun kompiler well-dipikawanoh anu geus miboga loba popularitas dina taun panganyarna. Alesan utama popularitasna nyaéta open-source sareng cross-platform, ku kituna pamekar tiasa nganggo éta dina sistem operasi naon waé ...

Maca deui

Kumaha Masang Htop dina Rocky Linux 9

Kumaha Masang Htop dina Rocky Linux 9

Htop mangrupikeun alat anu saé pikeun saha waé anu hoyong langkung caket kana naon anu lumangsung di jero komputerna. Éta mangrupikeun aplikasi dumasar téks, janten gampang dianggo sareng henteu ngabutuhkeun grafik anu saé. Sareng anu pangsaéna…

Maca deui

Kumaha Masang Neofetch dina Rocky Linux 9

Kumaha Masang Neofetch dina Rocky Linux 9

Neofetch mangrupikeun alat inpormasi sistem garis paréntah open-source anu ditulis dina bash 3.2+. Neofetch nampilkeun inpormasi sistem ku cara éstétis anu saé, sapertos modél sistem sareng produsén, sistem operasi, versi kernel, waktos uptime, sumber memori, ...

Maca deui

Kumaha Pasang Sails.js Framework sareng Nginx dina Rocky Linux 9

Kumaha Masang Sails.js Framework dina Rocky Linux 9

Sails.js mangrupikeun kerangka Javascript anu kuat anu ngagampangkeun ngawangun aplikasi Node.js kelas perusahaan. Éta nyarupaan arsitéktur kerangka MVC sapertos Ruby on Rails tapi kalayan dukungan anu langkung saé pikeun anu langkung berorientasi data…

Maca deui