Kumaha Pasang Rust dina Arch Linux

Kumaha Pasang Rust Programming Language dina Arch Linux

Rust mangrupikeun basa pamrograman sistem anu fokus kana kagancangan, kaamanan mémori, sareng paralélisme. Karat sacara sintaksis mirip sareng C ++ tapi tiasa ngajamin kasalametan mémori ku ngagunakeun pameriksa injeuman pikeun rujukan validasi. Karat ditangtayungan…

Maca deui

Kumaha Pasang Duf dina Arch Linux

Kumaha Pasang Duf dina Arch Linux

Utilitas disk Duf mangrupikeun sumber terbuka, gratis "Utilitas Gratis Disk Usage" anu ditulis dina Goland sareng dirilis dina lisénsi MIT. Utilitas disk ngadukung sababaraha platform sapertos BSD, Linux, macOS, sareng sistem operasi Windows. …

Maca deui

Kumaha Pasang Sysdig dina Arch Linux

Kumaha Pasang Sysdig dina Arch Linux

Sysdig mangrupikeun alat analisis sistem open-source anu kuat anu tiasa nangkep sareng mariksa kaayaan sistem sareng kagiatan dina sistem anu didasarkeun Linux. Sysdig tiasa skrip dina Lua sareng kalebet antarmuka garis paréntah sareng…

Maca deui

Kumaha Pasang Neofetch dina Arch Linux

Kumaha Pasang Neofetch dina Arch Linux

Neofetch mangrupikeun alat inpormasi sistem garis paréntah open-source anu ditulis dina bash. Neofetch nampilkeun inpormasi sistem ku cara éstétis anu saé, sapertos modél sistem sareng produsén, sistem operasi, versi kernel, waktos uptime, sumber memori, disk ...

Maca deui

Kumaha Pasang Htop dina Arch Linux

Kumaha Pasang Htop dina Arch Linux

Salaku pamaké, anjeun bisa jadi panasaran ngeunaan prosés ngajalankeun dina komputer anjeun sarta kumaha eta mangaruhan kinerja sistem anjeun. Ieu tempat Htop asup. Htop mangrupikeun alat gratis sareng open-source anu…

Maca deui

Kumaha Pasang ClamAV dina Arch Linux

Kumaha carana masang ClamAV dina Arch Linux

ClamAV mangrupikeun toolkit antipirus open-source sareng gratis anu ngadeteksi seueur jinis parangkat lunak jahat, kalebet virus, trojan, malware, adware, rootkit, sareng ancaman jahat anu sanés. Salah sahiji kagunaan utama ClamAV nyaéta dina surat…

Maca deui

Kumaha Jieun / Nambahkeun Pamaké Sudo dina Arch Linux

Kumaha Jieun sareng Nambahkeun Pamaké Sudo dina Arch Linux

Gumantung kana pilihan anu anjeun setel nalika masang Arch Linux, anjeun tiasa nembé dipasang sareng akun root aktip, atanapi ngan ukur hiji pangguna anu gaduh idin sudo tiasa peryogi nambihan langkung seueur pangguna kalayan idin ieu. …

Maca deui

Kumaha Pasang Plex Media Server dina Arch Linux

Kumaha Pasang Plex Media Server dina Arch Linux

Plex Media Server mangrupikeun parangkat lunak pikeun nyimpen sadaya eusi média digital anjeun sareng ngaksésna ngalangkungan aplikasi klien sapertos TV anjeun, NVIDIA Shield, Roku, Mobile App, sareng seueur deui platform. Server Media Plex…

Maca deui

Kumaha Pasang & Konpigurasikeun UFW Firewall dina Arch Linux

Kumaha Pasang UFW Firewall dina Arch Linux

Firewall anu dikonpigurasi leres pikeun kaamanan sistem lengkep mangrupikeun salah sahiji keystones tina sistem operasi naon waé. Arch Linux Ubuntu ngagunakeun tabel IP; kumaha oge, sabagéan ageung pangguna bakal nganggo parangkat lunak anu tiasa dianggo salaku tungtung payun sareng…

Maca deui

Kumaha Pasang yay AUR Helper dina Arch Linux

Kumaha Pasang yay AUR Helper dina Arch Linux

Acan Another Yaourt, pondok tina yay, mangrupikeun pembantu AUR modern anu ditulis dina basa GO pikeun ngatur pakét distribusi Arch Linux anjeun. Éta ngagampangkeun masang, ngapdet, atanapi ngahapus ngan ukur hiji…

Maca deui

Kumaha Pasang MariaDB dina Arch Linux

Kumaha Pasang MariaDB dina Arch Linux

MariaDB mangrupikeun salah sahiji basis data open-source anu pang populerna di gigireun panyusunna MySQL. Panyipta asli MySQL ngembangkeun MariaDB pikeun ngaréspon kana kasieun yén MySQL bakal ujug-ujug janten jasa anu mayar kusabab Oracle nampi éta dina 2010. Kalayan sajarahna ...

Maca deui