Kumaha Pasang Avidemux dina Linux Mint 21 LTS

Avidemux mangrupikeun aplikasi parangkat lunak open-source gratis pikeun ngédit pidéo non-linier sareng transcoding file multimedia. Éta ngadukung seueur jinis file, kalebet AVI, file MPEG anu cocog sareng DVD, MP4, sareng ASF, nganggo sababaraha codec. Éta trendi sabab ngamungkinkeun pamaké pikeun motong, gabung, pamisah, muterkeun video, sarta nambahkeun saringan. Avidemux boga rupa-rupa fitur nu ngajadikeun eta pilihan populér pikeun ngedit video, kaasup rojongan pikeun pang populerna format video, kamampuhan pikeun motong jeung ngagabung file video tanpa ulang encoding, sarta fitur manajemén kakuatan ngidinan Anjeun pikeun otomatis mareuman komputer nalika. pakasaban geus rengse tur loba deui. Upami anjeun milarian pangropéa pidéo anu gampang dianggo sareng sadaya fitur anu anjeun peryogikeun, maka Avidemux mangrupikeun pilihan anu pas pikeun anjeun.

Tutorial di handap ieu bakal ngajarkeun anjeun kumaha masang Avidemux dina Linux Mint 21 LTS nganggo terminal garis paréntah sareng LaunchPAD PPA ku tim XtraDEB.

Apdet LinuxMint

Sateuacan anjeun ngawitan, ngapdet sistem anjeun pikeun mastikeun yén sadaya pakét anu tos aya parantos diropéa pikeun ngahindarkeun konflik nalika pamasangan.

sudo apt update && sudo apt upgrade -y

Impor XtraDEB Aplikasi PPA

Pikeun masang Avidemux, anjeun kedah ngimpor aplikasi xtradeb PPA anu dikelola ku "xtradeb bungkusan" tim.

Mimiti, pasang pakét di handap ieu anu diperyogikeun. Ieu paling dipikaresep dipasang tapi ngajalankeun paréntah janten aman.

sudo apt install dirmngr ca-certificates software-properties-common gnupg gnupg2 apt-transport-https -y

Impor konci GPG diperlukeun pikeun sakabéh repositories.

sudo gpg --no-default-keyring --keyring /usr/share/keyrings/xtradeb.gpg --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 82BB6851C64F6880 >> /dev/null

Upami anjeun gaduh masalah ngimpor konci LaunchPAD GPG, mangga tingali bagian tungtung ngeunaan ngungkulan GPG di tungtung tulisan.

Conto kaluaran:

gpg: keybox '/usr/share/keyrings/xtradeb.gpg' created
gpg: key 82BB6851C64F6880: public key "Launchpad PPA for xtradeb Ubuntu team" imported
gpg: Total number processed: 1
gpg:               imported: 1

Tugas salajengna nyaéta ngimpor konci GPG anu dipikabutuh pikeun sadaya repositori.

echo 'deb [signed-by=/usr/share/keyrings/xtradeb.gpg] https://ppa.launchpadcontent.net/xtradeb/apps/ubuntu jammy main' | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/xtradeb.list

Pasang Avidemux

Sateuacan ngajalankeun paréntah pamasangan, jalankeun apdet anu cocog pikeun ngagambarkeun PPA anu diimpor énggal.

sudo apt-get update

Kalayan tambah PPA, anjeun tiasa ngamimitian pamasangan nganggo paréntah di handap ieu.

reklameu
reklameu

sudo apt install avidemux* -y

Kumaha ngajalankeun Avidemux

Ngaluncurkeun tiasa dilakukeun ku sababaraha cara ayeuna anjeun parantos dipasang parangkat lunak.

Dina terminal anjeun, paké paréntah di handap ieu.

avidemux

Nanging, ieu henteu praktis pikeun pangguna desktop, sareng anjeun bakal nganggo jalur ieu dina desktop anjeun. 

Taskbar> Sora & Video> Avidemux

contona:

Kumaha Pasang Avidemux dina Linux Mint 21 LTS

Sakali dibuka, anjeun bakal darat dina layar badarat standar pikeun Avidemux, dimana anjeun tiasa ngamimitian ngédit pidéo anjeun.

contona:

Kumaha Pasang Avidemux dina Linux Mint 21 LTS

Sareng éta, sareng anjeun parantos suksés masang versi Avidemux panganyarna.

Kumaha Ngamutahirkeun / Ngaronjatkeun Avidemux

Parangkat lunak kedah ngamutahirkeun nyalira sareng pakét sistem anjeun pikeun pangguna desktop nganggo manajer pakét APT. Pikeun pangguna anu hoyong pariksa sacara manual, paké paréntah di handap ieu dina terminal anjeun.

sudo apt update && sudo apt upgrade

Kumaha Cabut (Uninstall) Avidemux

Anggo paréntah di handap ieu pikeun pangguna anu henteu deui hoyong gaduh Avidemux dina sistemna sareng hoyong ngahapus parangkat lunak.

sudo apt autoremove avidemux* --purge

Paréntah di luhur mangrupikeun paréntah simbut anu bakal ngahapus sadaya katergantungan anu teu dianggo sareng Avidemux sareng data anu disimpen anu diciptakeun ku parangkat lunak pikeun ngahapus lengkep.

Anu pamungkas, miceun gudang tapi inget yen lamun geus dipasang aplikasi sejenna tina gudang ieu, teras ulah dipiceun eta. Upami anjeun teu kahaja, impor deui sapertos awal tutorial.

reklameu
reklameu

sudo add-apt-repository -r ppa:xtradeb/apps -y

Kumaha Fix Rusak LaunchPAD GPG Impor

Pamaké anu parantos masang Linux Mint pikeun kahiji kalina atanapi henteu ngimpor konci GPG sateuacan nganggo terminal baris paréntah bakal sering gaduh masalah ngimpor konci GPG tina LaunchPAD PPAs kusabab diréktori henteu didamel. Ieu mangrupakeun fix gampang. Anggo paréntah di handap ieu anu bakal ngahasilkeun diréktori.

sudo gpg --list-keys

Conto kaluaran:

Kumaha Pasang Avidemux dina Linux Mint 21 LTS

Sapertos di luhur, diréktori anu diperyogikeun parantos didamel. Ieu tiasa dilewatan, sareng nganggo paréntah impor GPG di handap ieu. Upami anjeun ngagaduhan masalah sareng diréktori anu leungit pikeun ieu sareng konci PPA GPG anu sanés ka hareup, jalankeun paréntah di luhur.

Komentar jeung Kacindekan

Avidemux mangrupikeun pilihan anu saé, gratis pikeun ngédit pidéo sareng transcoding. Sanaos henteu ngagaduhan sadaya fitur parangkat lunak anu langkung mahal, éta ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun sababaraha éditan dasar sareng transcoding tanpa ngaluarkeun artos. Lamun Anjeun keur pilari cara gampang nyieun parobahan basajan ka video Anjeun atawa ngarobah éta antara format béda, Avidemux mangrupa pilihan alus teuing pikeun mertimbangkeun.

Pikeun milarian langkung seueur inpormasi ngeunaan Avidemux, nganjang ka dokuméntasi resmi.

Bagikeun di: