Kumaha Pasang Signal Messenger dina Linux Mint 21 LTS

Aya seueur aplikasi olahtalatah di pasar ayeuna. Seuseueurna jalma sigana nganggo aplikasi olahtalatah standar anu disarengan ku teleponna, naha iMessage pikeun pangguna Apple atanapi Pesen pikeun pangguna Android. Tapi aya seueur pilihan anu sanés, sareng langkung seueur jalma anu mimiti ngagunakeunana. Salah sahijina nyaéta utusan Sinyal.

Sinyal messenger mangrupikeun aplikasi olahtalatah open-source gratis anu parantos aya sababaraha taun sareng khusus dina enkripsi tungtung-ka-tungtung. Ieu ngandung harti yén komunikasi anjeun sagemblengna aman tina prying panon, naha éta pamaréntah atawa batur anu lumangsung pikeun meunangkeun ahold tina telepon anjeun. Upami anjeun kedah komunikasi sacara aman tapi sesah kusabab larangan anu dipasang dina aplikasi olahtalatah tradisional sapertos WhatsApp atanapi Facebook Messenger, Sinyal messenger mangrupikeun salah sahiji bentuk komunikasi anu langkung saé pikeun anu meryogikeun privasi.

Dina tutorial ieu, anjeun bakal diajar kumaha carana masang Signal Messenger dina séri pelepasan Linux Mint 21 LTS. Tutorial bakal nganggo terminal garis paréntah kalayan léngkah-léngkah anu lengkep pikeun masang gudang resmi sareng tip ngeunaan ngamutahirkeun sareng ngahapus parangkat lunak sacara aman sareng cekap.

Apdet LinuxMint

Sateuacan neraskeun tutorial, pastikeun sistem anjeun diropéa sareng sadaya pakét anu tos aya saé.

sudo apt update && sudo apt upgrade

Pasang Paket Diperlukeun

Depéndensi di handap ieu kedah dipasang. Seuseueurna bungkusan ieu parantos aya dina sistem anjeun, tapi ngajalankeun paréntah tiasa ngabantosan mastikeun aranjeunna dipasang.

sudo apt install dirmngr ca-certificates software-properties-common gnupg gnupg2 apt-transport-https curl -y

Pasang Signal Messenger

Mimiti, anjeun kedah ngimpor GPG sareng gudang. Kabeneran ieu lugas, sareng anjeun bakal salawasna gaduh versi anu paling anyar anu aya dina sistem anjeun.

Impor konci GPG nganggo paréntah di handap ieu.

curl -fsSL https://updates.signal.org/desktop/apt/keys.asc | gpg --dearmor | sudo tee /usr/share/keyrings/signal-desktop-keyring.gpg > /dev/null

Salajengna, impor gudang.

echo deb [arch=amd64 signed-by=/usr/share/keyrings/signal-desktop-keyring.gpg] https://updates.signal.org/desktop/apt xenial main | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/signal-messenger.list

Pamaké bisa perhatikeun Xenial, nu ok; aplikasi ieu masih diropéa keur dipake dina sagala versi Linux Ubuntu mint / Ubuntu.

Sakali rengse, ngajalankeun apdet APT pikeun ngagambarkeun gudang tambahan anyar.

sudo apt update

Ayeuna anjeun tiasa pasang Signal Messenger nganggo paréntah di handap ieu.

reklameu
reklameu

sudo apt install signal-desktop -y

Kumaha ngajalankeun Signal Messenger

Ayeuna anjeun parantos réngsé pamasangan, anjeun tiasa ngaluncurkeun Signal heula upami terminal anjeun dibuka nganggo paréntah di handap ieu.

signal

Cara anu pangsaéna pikeun pangguna desktop nyaéta ngaluncurkeun aplikasi nganggo ikon na. Pikeun pamakean biasa, jieun pin kana sidebar anjeun.

Taskbar > Internét > Sinyal

contona:

Kumaha Pasang Signal Messenger dina Linux Mint 21 LTS

Salajengna, pasang Signal dina alat sélulér anjeun sareng buka aplikasina, teras klik "Alat numbu," ketok dina "+" ikon nu aya di katuhu handap tur scan éta kode QR nembongan dina desktop Anjeun nu bakal numbu jeung nyingkronkeun obrolan Anjeun tina smartphone Anjeun ka aplikasi desktop Anjeun.

Conto kode QR desktop:

Kumaha Pasang Signal Messenger dina Linux Mint 21 LTS

Kumaha Ngamutahirkeun / Ngaronjatkeun Sinyal Messenger

Pikeun mariksa apdet nganggo garis paréntah, paké paréntah di handap ieu pikeun ngijinkeun parios simbut pikeun apdet naon waé dina sadaya bungkusan APT.

sudo apt update && sudo apt upgrade

Kumaha Cabut (Uninstall) Sinyal Messenger

Nalika anjeun henteu deui hoyong Signal dipasang dina sistem anjeun, paké paréntah di handap ieu pikeun ngahapusna.

sudo apt autoremove signal-desktop -y

Salajengna, cabut Repository nganggo paréntah di handap ieu.

sudo rm /etc/apt/sources.list.d/signal-messenger.list

Pikeun housekeeping alus tur kaamanan, cabut konci GPG saperti kieu.

sudo rm /usr/share/keyrings/signal-desktop-keyring.gpg

Komentar jeung Kacindekan

Sinyal messenger mangrupikeun aplikasi komunikasi anu aman sabab ngagunakeun enkripsi end-to-end. Suratna disandikeun dina alat anjeun sareng ngan tiasa didekripsi ku jalma anu nampi pesen. Éta ogé penting pikeun dicatet yén Signal messenger mangrupikeun aplikasi open-source, hartosna kode éta sayogi gratis pikeun saha waé pikeun marios, ngaudit, atanapi nyumbangkeun. Ieu ngabantuan mastikeun euweuh backdoors atawa kode jahat dina aplikasi.

Alesan anu sanésna Sinyal utusan mangrupikeun pilihan anu saé pikeun komunikasi anu aman sabab parantos aya sababaraha taun. Pamekar Signal gaduh catetan lagu anu kuat pikeun ngajagi privasi pangguna, sareng aranjeunna henteu acan kalibet dina pelanggaran data atanapi skandal sapertos sababaraha aplikasi olahtalatah anu sanés.

Bagikeun di: