Kumaha Pasang Telegram dina Fedora 37 Linux

Aplikasi olahtalatah lintas-platform beuki populer sabab nawiskeun cara anu gampang pikeun ngahubungi réréncangan sareng kulawarga di mana waé ayana. Telegram mangrupikeun aplikasi sapertos anu nawiskeun sababaraha fitur unik anu ngabédakeunana ti pesaingna. Panginten khususna, Telegram nyayogikeun enkripsi tungtung-ka-tungtung pikeun sadaya obrolan, hartosna ngan ukur pangirim sareng panampi anu tiasa maca pesen. Hal ieu ngajadikeun Telegram pilihan idéal pikeun jalma anu ngahargaan privasi sarta kaamanan. Salaku tambahan, Telegram sapinuhna gratis dianggo sareng sayogi dina sagala rupa platform, janten gampang pikeun tetep nyambung sareng réréncangan sareng kulawarga dimana waé aranjeunna.

Dina tutorial di handap ieu, anjeun bakal diajar kumaha masang klien Telegram dina Fedora 37 Linux nganggo terminal garis paréntah sareng dua metode pamasangan sareng sababaraha tip pikeun ngajaga Telegram ka hareup.

Ngomean Fedora

Sateuacan anjeun neraskeun, sistem anjeun disarankan pikeun mastikeun yén sadaya pakét anu tos aya up to date pikeun nyegah konflik sistem.

sudo dnf upgrade --refresh -y

Pasang Telegram - Métode DNF sareng RPM Fusion

Pilihan kahiji nyaéta ngagunakeun RPM fusion repositori pihak katilu. Ieu mangrupikeun cara anu disarankeun pikeun masang Telegram pikeun pangguna Fedora ku ngagunakeun manajer pakét DNF. Laksanakeun paréntah di handap ieu pikeun ngimpor gudang gratis sareng henteu gratis kana terminal anjeun.

Aktipkeun Repository Gratis (Diperlukeun)

sudo dnf install https://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm -y

Aktipkeun Repository Nonfree (Opsional - Henteu Dibutuhkeun)

sudo dnf install https://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm -y

Salajengna, laksanakeun di handap ieu dnf install paréntah.

sudo dnf install telegram -y

Pilihan - Aktipkeun RPM Fusion Testing

Alternatipna nyaéta ngaktifkeun apdet bleeding-edge ka sadaya bungkusan anu anjeun pasang tina RPM Fusion, janten sadar yén hal-hal tiasa janten buggy dina kasempetan anu ganjil; parah tiasa ngahapus aplikasi, nganonaktipkeun tés, sareng dibalikkeun deui ka stabil.

Aktipkeun Free Nguji Apdet Repository

sudo dnf config-manager --set-enabled rpmfusion-free-updates-testing

Aktipkeun Non-Gratis Nguji Apdet Repository

sudo dnf config-manager --set-enabled rpmfusion-nonfree-updates-testing

Pasang Telegram - Métode Flatpak

Pilihan kadua nyaéta ngagunakeun manajer pakét Flatpak. Flatpak dipasang sareng Fedora 36 kecuali anjeun parantos ngahapus. Ieu mangrupikeun pilihan populér anu sami sareng Snap tapi bakal langkung dipikaresep sabab dipasang sacara asli.

Kahiji, upami Flatpak parantos dihapus, pasang deui nganggo paréntah di handap ieu.

sudo dnf install flatpak -y

Salajengna, anjeun kedah ngaktipkeun Flatpack pikeun Fedora nganggo paréntah di handap ieu dina terminal anjeun:

sudo flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Ayeuna pasang Telegram nganggo paréntah flatpak ieu:

flatpak install flathub org.telegram.desktop -y

Upami paréntah di luhur henteu jalan sareng anjeun nampi éta "kasalahan: Teu tiasa ngamuat kasimpulan tina flathub jauh: Teu tiasa nyandak kasimpulan tina 'flathub' jarak jauh anu ditumpurkeun' nganggo paréntah di handap ieu.

reklameu
reklameu

flatpak remote-modify --enable flathub

Ieu bakal ngalereskeun masalah.

Kumaha ngajalankeun Telegram |

Ayeuna anjeun parantos dipasang klien Telegram, peluncuran tiasa dilakukeun nganggo CLI atanapi ikon aplikasi.

Mimiti, anjeun tiasa ngaluncurkeun langsung tina terminal anjeun nganggo paréntah di handap ieu.

telegram

Alternatipna, pangguna Flatpak kedah diluncurkeun nganggo paréntah di handap ieu tina conto terminal:

flatpak run org.telegram.desktop

Nanging, ieu henteu praktis, sareng anjeun bakal nganggo jalur ieu dina desktop anjeun pikeun muka kursus.

Kagiatan > Tembongkeun Aplikasi > Telegram.

contona:

Kumaha Pasang Telegram dina Fedora 37 Linux

Sakali anjeun muka Telegram, anjeun bakal ningali layar badarat standar anu munggaran. Ti dieu, anjeun tiasa ngadaptarkeun atanapi ngadamel akun nganggo email atanapi nomer sélulér anjeun.

Kumaha Pasang Telegram dina Fedora 37 Linux

Wilujeng, anjeun parantos suksés masang Telegram.

Kumaha Ngamutahirkeun / Ngaronjatkeun Telegram

Pikeun apdet hareup pikeun Telegram, ngajalankeun standar dnf paréntah update paréntah. Ideally, pamaké desktop tiasa nyetél apdet otomatis tur teu kedah nganggo terminal, sarta sakabéh anjeun kedah ngajalankeun apdet terminal ayeuna lajeng pikeun mastikeun sagalana geus up to date.

sudo dnf update

Anjeun tiasa ngajalankeun paréntah di handap ieu nalika apdet sayogi pikeun ngamimitian ningkatkeun.

sudo dnf upgrade

Anu langkung saé nyaéta nganggo paréntah sadaya-dina-hiji, standar énggal.

reklameu
reklameu

sudo dnf upgrade --refresh

Kumaha Cabut (Uninstall) Telegram

Anggo salah sahiji paréntah di handap ieu pikeun nyocogkeun ka metode pamasangan asli pikeun pangguna anu henteu peryogi deui aplikasi.

Métode Cabut DNF

sudo dnf autoremove telegram -y

Catet yén autoremove ogé bakal ngahapus bungkusan anu henteu dianggo tina Telegram atanapi sésa-sésa sanés tina aplikasi sateuacana. Ieu biasana aman sareng kedah dilakukeun pikeun ngajaga sistem anjeun tina kembung.

Anggo paréntah di handap ieu pikeun pangguna anu hoyong nganonaktipkeun RPM Fusion.

Nonaktipkeun Repository Apdet Gratis

sudo dnf config-manager --set-disabled rpmfusion-free

Nonaktipkeun Non-Free apdet Repository

sudo dnf config-manager --set-disabled rpmfusion-nonfree

Pikeun pamaké panasaran ningali lamun ieu jalan, cara gancang nyaéta ngagunakeun éta dnf repo | paréntah grep.

dnf repolist | grep rpmfusion

Henteu aya anu kedah dipulangkeun; lamun aranjeunna masih hadir, anjeun bakal nempo hiji printout of repositories.

Métode Cabut Flatpak

flatpak remove  --delete-data org.telegram.desktop -y

Teras, jalankeun paréntah di handap ieu pikeun sésa-sésa ngabersihan anu diperyogikeun, sami sareng paréntah autoremove anu dijelaskeun pikeun paréntah conto cabut dnf.

flatpak remove --unused

Kumaha Nonaktipkeun RPM Fusion Testing Apdet

Pikeun pangguna anu tiasa nguji RPM Fusion, anjeun tiasa nganonaktipkeun ku paréntah di handap ieu.

Nonaktipkeun Repository Pembaruan Tés Gratis

sudo dnf config-manager --set-disabled rpmfusion-free-updates-testing

Nonaktipkeun Non-Free Nguji Apdet Repository

sudo dnf config-manager --set-disabled rpmfusion-nonfree-updates-testing

Komentar jeung Kacindekan

Telegram mangrupikeun pilihan anu saé pikeun anu milari klien olahtalatah énkripsi kalayan langkung privasi tibatan WhatsApp. Éta gaduh basa pangguna anu ageung sareng kamampuan panyimpen awan, anu ngajantenkeun pilihan anu saé pikeun nyimpen atanapi ngaunduh file. Sanaos aya sababaraha kalemahan ngagunakeun Telegram, pro langkung ageung upami anjeun hoyong pangalaman komunikasi anu langkung pribadi.

Bagikeun di: