Kumaha Pasang Neofetch dina Arch Linux

Neofetch mangrupikeun alat inpormasi sistem garis paréntah open-source anu ditulis dina bash. Neofetch nampilkeun inpormasi sistem ku cara éstétis anu saé, sapertos modél sistem sareng produsén, sistem operasi, versi kernel, uptime, sumber memori, pamakean disk, sareng seueur deui. Sadaya ieu ditampilkeun dina format anu gampang dibaca anu tiasa disaluyukeun deui sareng warna sareng logo. Neofetch ogé ngaluarkeun inpormasi dina JSON, ku kituna program sareng skrip anu sanés tiasa dianggo. Neofetch mangrupikeun alat anu saé pikeun saha waé anu hoyong inpormasi sistem gancang sareng gampang tanpa masang parangkat lunak tambahan.

Dina tutorial di handap ieu, anjeun bakal diajar kumaha masang Neofetch dina Arch Linux nganggo terminal garis paréntah sareng kumaha ngagunakeun paréntah terminal pikeun ngahontal langkung seueur sareng Neofetch.

Apdet Arch Linux

Sateuacan anjeun neraskeun, jalankeun apdet gancang pikeun mastikeun yén sadaya bungkusan parantos diropéa pikeun ngahindarkeun konflik.

sudo pacman -Syu

Sakapeung, anjeun panginten peryogi undeuran database lengkep upami anjeun teu acan ningkatkeun sistem Arch Linux anjeun bari; nganggo paréntah di handap ieu lamun paréntah update luhur teu jalan.

sudo pacman -Syyu

Panungtungan, Arch Linux janten rilis anu ngagulung, dina kasempetan anu jarang nalika ngapdet bungkusan nganggo konci Pacman GPG tiasa janten teu sah atanapi rusak. Upami duanana paréntah henteu jalan, paké paréntah di handap ieu.

sudo pacman -S archlinux-keyring

Saatos réngsé, paké salah sahiji tina dua paréntah di luhur pikeun pariksa sareng teraskeun ningkatkeun sistem Arch Linux anjeun.

Pasang Neofetch

Neofetch, sacara standar, sayogi dina repositori resmi Arch Linux, ngajantenkeun pamasangan langsung tanpa peryogi bungkusan ti AUR, contona.

sudo pacman -S neofetch

Salaku tambahan, tambahkeun - henteu mastikeun ka tungtung paréntah pikeun anu hoyong milih enya kana patarosan standar.

Dina terminal anjeun, paké paréntah di handap ieu pikeun masang Neofetch.

neofetch --version

Conto kaluaran:

Neofetch 7.1.0

Kumaha ngagunakeun Paréntah Neofetch

Kumaha ngagunakeun Neofetch téh lugas pikeun sabagéan ageung. Paréntah anu paling umum pikeun ngagunakeun Neofetch nyaéta pikeun nyitak spésifikasi sistem anjeun. Dina terminal anjeun, paké paréntah di handap ieu.

reklameu
reklameu

neofetch

Conto kaluaran:

Kumaha Pasang Neofetch dina Arch Linux

Sapertos di luhur, inpormasi standar anu dicitak nyaéta kieu.

OS:Ngaran System Operasi jeung Vérsi.
host:PC atanapi Ngaran Server.
kernel:Versi Linux Kernel sareng ngawangun.
Wayah:Sistem uptime saprak ngamimitian / reboot.
bungkusan:Dipasang Manajer Paket kalayan cacah pakét.
Cangkang:Vérsi cangkang dipasang.
resolusi:Resolusi monitor.
From:Antarbeungeut pangguna anu dipasang (Lingkungan Desktop).
WM:Jinis Pangatur Jandéla anu dianggo.
Téma WM:Téma Windows Manager.
tema:Téma antarbeungeut pangguna anu dipasang.
ikon:Ikon Pack anu dipasang.
Terminal:Terminal standar dianggo.
CPU:Prosesor sareng kinerja
GPU:Kartu grafik anu dipasang.
memori:Jumlah memori dipaké sarta sadia.

Nanging, neofetch langkung sanggup masihan pilihan anu disesuaikan. Ide anu sae nyaéta ngagunakeun éta neofetch –pitulung paréntah.

neofetch --help

Paréntah neofetch ngagunakeun -pilihan sareng sintaksis "nilai"..

neofetch func_name --option "value" --option "value"

Salaku conto, upami anjeun hoyong nyitak waktos waktos sistem anjeun, paké paréntah di handap ieu.

neofetch uptime --uptime_shorthand tiny

Conto kaluaran:

uptime: 9m

Conto anu sanés nyaéta mariksa mémori sareng waktos waktos, sareng anjeun tiasa nangtukeun lilipetan.

neofetch uptime disk wm memory

Conto kaluaran:

Kumaha Pasang Neofetch dina Arch Linux

Kumaha Cabut (Uninstall) Neofetch

Pamaké anu henteu deui hoyong Neofetch dipasang dina sistemna nganggo paréntah di handap ieu.

sudo pacman -Rs neofetch

Paréntah panyabutan ogé bakal ngahapus katergantungan anu henteu dianggo dina sistem anjeun.

Komentar jeung Kacindekan

Neofetch mangrupikeun alat anu gunana anu tiasa nampilkeun inpormasi sistem kalayan saé sareng ringkes, janten sampurna pikeun ditampilkeun dina terminal anjeun atanapi dibagikeun ka batur. Proyék neofetch mangrupikeun sumber terbuka, janten anjeun bébas nyumbangkeun sareng ngadamel parobihan anu anjeun pikahoyong. Upami anjeun milarian cara anu pikaresepeun pikeun nunjukkeun inpormasi sistem anjeun, pariksa neofetch.

Bagikeun di: