Kumaha Pasang KeePassXC dina Debian 11 Bullseye

KeePassXC mangrupikeun aplikasi anu tiasa dianggo ku saha waé anu hoyong tingkat kaamanan anu luhur pikeun datana. Fitur cross-platform bisa dipaké dina komputer mana wae, sarta panganteur lampu matak ngamudahkeun pikeun pamakéan. Sajaba ti éta, aplikasi ieu diterbitkeun dina istilah GNU General Public License, nu hartina éta open source tur haratis pikeun ngundeur tur ngagunakeun. KeePassXC ngagunakeun format database anu cocog sareng KeePass, sahingga gampang pikeun nransfer data antara dua aplikasi. KeePassXC ogé nawiskeun seueur fitur, kalebet nyiptakeun sababaraha pangkalan data, énkripsi pangkalan data nganggo konci master, sareng ngahasilkeun kecap konci anu kuat. Sajaba ti éta, KeePassXC nyadiakeun rojongan pikeun ngembangkeun plugin, sahingga pamaké pikeun manjangkeun fungsionalitas aplikasi urang. Hasilna, KeePassXC mangrupikeun pilihan idéal pikeun saha waé anu hoyong manajer sandi anu kuat sareng aman.

Dina tutorial di handap ieu, anjeun bakal diajar kumaha carana masang KeePassXC dina Debian 11 Bullseye nganggo gudang pihak katilu pikeun versi panganyarna, sareng tip ngeunaan cara ngajaga parangkat lunak di hareup nganggo terminal garis paréntah.

Apdet Debian

Léngkah munggaran nyaéta mastikeun sistem anjeun up-to-date pikeun ngahindarkeun masalah nalika pamasangan sareng pikeun prakték anu saé. Hal ieu dilakukeun ku muka terminal anjeun sareng nganggo paréntah di handap ieu.

sudo apt update && sudo apt upgrade

Pasang Manajer Sandi KeePassXC - Métode Default APT

Sacara standar, KeePassXC Password Manager sayogi dina gudang Debian 11 Bullseye; Vérsi anu disarankan nyaéta pikeun pangguna anu resep kana versi stabil sareng henteu meryogikeun kamajuan panganyarna atanapi apdet konstan. Pikeun anu resep versi anu pang anyarna, tingali metodeu salajengna.

Dina terminal anjeun, paké paréntah di handap ieu pikeun ngamimitian pamasangan.

sudo apt install keepassxc -y

Pasang Manajer Sandi KeePassXC - Métode APT PPA

Metode pangatur pakét APT pangsaéna nyaéta ngimpor sareng masang gudang pihak katilu anu dikelola ku Alexander Pozdnyakov.

Mimiti, pasang bungkusan di handap ieu.

sudo apt install dirmngr ca-certificates software-properties-common gnupg gnupg2 apt-transport-https curl -y

Tugas salajengna nyaéta ngimpor konci GPG pikeun pariksa kaaslian bungkusan repositori.

curl -fsSL https://notesalexp.org/debian/alexp_key.asc | gpg --dearmor | sudo tee /usr/share/keyrings/alexp_key.gpg > /dev/null

Jalankeun paréntah di handap ieu pikeun ngimpor gudang.

echo 'deb [signed-by=/usr/share/keyrings/alexp_key.gpg] https://notesalexp.org/debian/bullseye/ bullseye main' | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/alexp.list

Sateuacan anjeun neraskeun, jalankeun apdet APT pikeun ngagambarkeun PPA anu nembé diimpor.

sudo apt update

Ayeuna, pasang KeePassXC Sandi Manager sapertos kieu.

reklameu
reklameu

sudo apt install keepassxc -y

Kumaha ngajalankeun KeePassXC Sandi Manajer

Ayeuna anjeun parantos masang aplikasi, peluncuran tiasa dilakukeun ku sababaraha cara.

Kahiji, parangkat lunak tiasa diluncurkeun langsung tina terminal anjeun nganggo paréntah di handap ieu.

keepassxc

Nanging, ieu henteu praktis, sareng anjeun bakal nganggo jalur ieu dina desktop anjeun pikeun muka kursus.

Kagiatan> Témbongkeun Aplikasi> KeePassXC

contona:

Pertama kali anjeun ngaluncurkeun KeePassXC, anjeun bakal ningali hiji-waktos ajakan ngeunaan mariksa apdet dina ngamimitian aplikasi. Kusabab anjeun parantos masang SMPlayer tina gudang APT, apdet hareup bakal datang ti dinya.

Salajengna, anjeun bakal sumping ka jandela utama dimana anjeun tiasa neraskeun nganggo aplikasi manajemén data pribadi anu aman.

contona:

Conto screenshot anu langkung saé tiasa dipendakan dina Bagian screenshot resmi KeePassXC dina situs wéb pikeun kéngingkeun ideu parangkat lunak.

Kumaha Ngamutahirkeun / Ngaronjatkeun Pangatur Kecap aksés KeePassXC

Gumantung kana metode pamasangan anu dianggo, paréntah di handap ieu tiasa dianggo pikeun ngapdet.

sudo apt upgrade && sudo apt upgrade

Kumaha Cabut (Uninstall) KeePassXC Sandi Manager

Anggo salah sahiji paréntah di handap ieu pikeun nyocogkeun ka metode pamasangan asli pikeun pangguna anu henteu peryogi deui aplikasi.

sudo apt autoremove keepassxc -y

Salajengna, anjeun kedah ngahapus gudang anu diimpor pikeun pangguna anu moal nganggo parangkat lunak deui.

reklameu
reklameu

sudo rm /etc/apt/sources.list.d/alexp.list

Entong miceun gudang upami anjeun parantos masang aplikasi sanés tina gudang ieu. Upami anjeun teu kahaja, impor deui nganggo paréntah sareng ngamimitian tutorial.

Komentar jeung Kacindekan

KeePassXC mangrupikeun aplikasi anu saé anu tiasa dianggo ku saha waé anu hoyong ngajaga datana aman. Fitur cross-platform bisa dipaké dina komputer mana wae, sarta panganteur lampu matak ngamudahkeun pikeun pamakéan. Salaku tambahan, aplikasi éta open source sareng gratis pikeun diunduh sareng dianggo, janten pilihan anu saé pikeun jalma anu milari tingkat kaamanan anu luhur.

Bagikeun di: