Kumaha Pasang Gnome Text Editor dina Manjaro 21 Linux

Gnome Text Editor, anu langkung dikenal salaku GEdit atanapi Text Editor, mangrupikeun éditor téks gratis sareng open-source anu mangrupikeun bagian tina Lingkungan Desktop Gnome. Éta parantos dirarancang kalayan usability sareng aksés dina pikiran sareng gaduh antarmuka anu bersih sareng lugas. GEdit tiasa dikonfigurasi pisan sareng ngadukung sababaraha basa program sareng format file. Éta tiasa diperpanjang ku plugins pikeun nambihan fungsionalitas tambahan, sapertos mariksa ejaan sareng parantosan kode. Gnome Text Editor mangrupikeun pilihan anu cocog pikeun anu peryogi alat ngedit téks anu serbaguna sareng kuat.

Tutorial di handap ieu bakal ngajarkeun anjeun kumaha masang Gnome Text Editor dina Manjaro 21 Linux. Tutorial bakal nganggo terminal garis paréntah sareng asisten AUR yay. Ideally, paling pamaké bisa jadi ngagunakeun sababaraha wrapper pikeun Pacman; pikeun pamaké anyar, hal anu penting pikeun masang hiji tetep bungkusan Anjeun up-to-date bari anjeun diajar Arch / Manjaro.

Apdet Manjaro Linux

Kahiji, saencan Anjeun ngamimitian, pastikeun sistem Anjeun up-to-date pikeun nyingkahan masalah.

sudo pacman -Syu

Pasang yay Helper

Pikeun ngamimitian pamasangan, anjeun kedah gaduh GIT dipasang pikeun ngimpor file wéw gudang pikeun masang / ngawangun. Tina terminal paréntah anjeun, paké kodeu di handap ieu pikeun ngamimitian pamasangan.

sudo pacman -S --needed --noconfirm base-devel git

Ayeuna clone arsip yay nganggo paréntah terminal di handap ieu.

git clone https://aur.archlinux.org/yay-git.git

Salajengna, mindahkeun arsip ka /OPT/ diréktori. Ieu mangrupikeun lokasi anu saé pikeun pamasangan arsip anu sanés, tetep sadayana aya, sareng sacara tradisional pituduh mangrupikeun daérah anu biasa dianggo pikeun aplikasi anu béda.

sudo mv yay-git /opt/

Ayeuna arahkeun ka lokasi diréktori yay-git.

cd /opt/yay-git

Ngawangun bungkusan nganggo makepkg paréntah.

makepkg -si

Pasang Gnome Text Editor

Ayeuna anjeun parantos masang asisten manajemén pakét yay, anjeun tiasa masang parangkat lunak nganggo paréntah di handap ieu.

yay -S gnome-text-editor --noconfirm

mindahkeun - henteu mastikeun pikeun sacara manual ngaliwat patarosan pamasangan tinimbang milih standar jawaban.

Kumaha ngajalankeun Gnome Text Editor

Floorp tiasa diluncurkeun ku muka aplikasi nganggo jalur ieu.

reklameu
reklameu

Taskbar> Asesoris> Gnome Text Editor.

contona:

Kumaha Pasang Gnome Text Editor dina Manjaro 21 Linux

Sakali dibuka, conto layar badarat standar.

Kumaha Pasang Gnome Text Editor dina Manjaro 21 Linux

Wilujeng, anjeun parantos masang versi Gnome Text Editor panganyarna dina sistem anjeun.

Kumaha Ngamutahirkeun / Ngaronjatkeun Éditor Téks Gnome

Cara anu pangsaéna pikeun ningkatkeun parangkat lunak nyaéta nganggo paréntah terminal di handap ieu.

yay -Syu --devel --timeupdate

Catetan eta disarankan pikeun ngajalankeun paréntah terminal ayeuna lajeng sanajan anjeun geus nyetél AUR otomatis-apdet maké updater GUI otomatis; ieu ensures anjeun teu leungit nanaon.

Kumaha Cabut (Uninstall) Gnome Text Editor

Nalika anjeun henteu deui hoyong parangkat lunak dipasang dina sistem anjeun, paké paréntah di handap ieu pikeun ngahapus.

yay -Rns gnome-text-editor  --noconfirm

Opsional, anjeun tiasa ngajalankeun paréntah di handap ieu pikeun ngabersihan sésa-sésa kagumantungan anu henteu dianggo, sareng ieu disarankeun pisan pikeun ngajalankeun, supados sistem anjeun henteu kembung.

yay -Yc

Komentar jeung Kacindekan

GEdit mangrupikeun pangropéa téksu anu sampurna pikeun pamula sareng pangguna anu ngalaman. Éta gaduh antarmuka anu sederhana sareng intuitif anu ngagampangkeun diajar sareng dianggo, sedengkeun fitur-fiturna anu lega ngajantenkeun cocog pikeun sagala jinis tugas. GEdit tiasa gampang disaluyukeun pikeun nyocogkeun ka kabutuhan anjeun, sareng plugins na nambihan fungsionalitas tambahan anu tiasa pisan mangpaat. Upami anjeun peryogi pangropéa téks anu tiasa dipercaya sareng serbaguna, GEdit patut dipertimbangkeun.

Bagikeun di: