Kumaha Pasang FreeOffice dina Debian 11 Bullseye

FreeOffice mangrupikeun suite kantor open-source gratis sareng prosesor kecap, aplikasi spreadsheet, sareng program presentasi. Suite ieu cocog sareng Microsoft Office, janten pilihan idéal pikeun pangguna anu hoyong alternatif pikeun parangkat lunak proprietary anu mahal. FreeOffice nawiskeun sadaya fitur tina suite kantor mainstream, kalebet dukungan pikeun dokumén rumit, elemen multimedia, sareng seueur deui. Suite ogé kalebet sababaraha fitur unik, sapertos kamampuan pikeun muka sareng ngédit file anu ditangtayungan ku sandi. Naha anjeun milarian alternatif anu murah pikeun Microsoft Office atanapi pilihan sumber gratis sareng open source, FreeOffice patut dipariksa.

Dina tutorial di handap ieu, anjeun bakal diajar kumaha carana masang FreeOffice dina desktop Debian 11 Bullseye sareng Repositori SoftMaker APT resmi nganggo terminal garis paréntah sareng petunjuk ngeunaan cara ngapdet sareng ngahapus parangkat lunak di hareup upami diperyogikeun.

Apdet Debian

Kahiji, ngapdet sistem anjeun pikeun mastikeun yén sadaya bungkusan anu tos aya up to date pikeun ngahindarkeun konflik.

sudo apt update && sudo apt upgrade

Pasang FreeOffice

Metodeu anu pangpayunna sareng panggampangna nyaéta masang FreeOffice nganggo sumber Repositori APT. Versi ieu sering up-to-date, tapi upami anjeun resep damel sareng vérsi panganyarna, teras nganggo versi Flatpak atanapi Snapcraft bakal pangsaéna.

Mimiti, pasang pakét anu diperyogikeun.

sudo apt install dirmngr ca-certificates software-properties-common gnupg gnupg2 apt-transport-https curl -y

Teras, impor konci GPG anu diperyogikeun pikeun pariksa kaaslian bungkusan sapertos kieu.

curl -fsSL https://shop.softmaker.com/repo/linux-repo-public.key | gpg --dearmor | sudo tee /usr/share/keyrings/softmaker.gpg > /dev/null

Ayeuna impor gudang APT nganggo paréntah di handap ieu.

echo 'deb [signed-by=/usr/share/keyrings/softmaker.gpg] https://shop.softmaker.com/repo/apt stable non-free' | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/softmaker.list

Jalankeun apdet APT gancang pikeun ngagambarkeun sumber APT anu nembe ditambahkeun.

sudo apt update

Anu pamungkas, pasang FreeOffice nganggo paréntah di handap ieu.

sudo apt install softmaker-freeoffice-2021 -y

Kumaha ngajalankeun FreeOffice

Ayeuna, cara anu pangsaéna pikeun ngaluncurkeun FreeOffice nyaéta ngagunakeun ikon aplikasi.

Kagiatan > Tembongkeun Aplikasi > FreeOffice {Text Maker, Presentations, PlanMaker}

reklameu
reklameu

contona:

Kumaha Pasang FreeOffice dina Debian 11 Bullseye

Alternatipna, Anjeun meureun hoyong make eta pikeun aplikasi rada sering. Klik-katuhu ikon sareng tambahkeunana ka paporit, nyieun ikon nembongan dina taskbar.

Pertama kali anjeun muka aplikasi FreeOffice, anjeun bakal dipenta pikeun milih téma. Pilihan pangguna ieu ngagaduhan sababaraha pilihan téma terang sareng poék sareng ikon.

contona:

Kumaha Pasang FreeOffice dina Debian 11 Bullseye

Saatos ngonpigurasi, anjeun tiasa neruskeun nganggo versi FreeOffice tina aplikasi anu anjeun luncurkeun; aranjeunna bakal kasampak sarupa hiji handap.

Conto FreeOffice Text Maker:

Kumaha Pasang FreeOffice dina Debian 11 Bullseye

Conto Presentasi FreeOffice:

Kumaha Pasang FreeOffice dina Debian 11 Bullseye

Conto FreeOffice PlanMaker:

Kumaha Pasang FreeOffice dina Debian 11 Bullseye

Kumaha Ngamutahirkeun / Ngaronjatkeun FreeOffice

Salajengna nyaéta paréntah pikeun ngajalankeun di terminal anjeun pikeun mariksa apdet. Paréntah ieu bakal simbut pariksa sadaya bungkusan anu dipasang dina sistem anjeun anu cocog sareng manajer pakét pamasangan. Ideally, Anjeun kedah ngajalankeun ieu paduli, sanajan apdet otomatis disetel pikeun mastikeun sistem Anjeun up-to-date jeung euweuh kasalahan apdet lumangsung pikeun pamaké anyar.

sudo apt update && sudo apt upgrade

Kumaha Cabut (Uninstall) FreeOffice

Mimiti, cabut suite kantor nganggo paréntah di handap ieu pikeun pangguna anu henteu deui hoyong dipasang FreeOffice.

sudo apt autoremove softmaker-freeoffice-2021 --purge

Pamaké anu henteu deui meryogikeun gudang impor APT sabab anjeun moal nganggo deui tiasa ngahapusna kalayan aman, anu mangrupikeun prakték pangurus rumah tangga anu saé sareng kaamanan.

sudo rm /etc/apt/sources.list.d/softmaker.list

Opsional, anjeun tiasa ngahapus GPG ogé ku paréntah di handap ieu.

sudo rm /usr/share/keyrings/softmaker.gpg

Komentar jeung Kacindekan

Upami anjeun milari alternatif anu murah atanapi gratis pikeun Microsoft Office, FreeOffice patut dipariksa. Suite nawiskeun sadaya fitur parangkat lunak kantor mainstream, ditambah sababaraha tambahan unik anu matak dipertimbangkeun. Janten upami anjeun gaduh anggaran anu ketat atanapi hoyong pilihan open source, FreeOffice patut ditingali.

Bagikeun di: