Kumaha Pasang Atom Text Editor dina Linux Mint 21 LTS

Atom mangrupikeun pangropéa téks sareng kode sumber gratis sareng open source anu ngadukung seueur platform silang sapertos macOS, Linux, sareng Microsoft Windows kalayan dukungan pikeun plugins anu ditulis dina JavaScript sareng Git Control anu dipasang, dikembangkeun ku GitHub. The catchphrase nu Atom nelepon sorangan teh "hackable text editor for the 21st century". Atom, dibandingkeun sareng pesaing, langkung ramah-pamaké, kalayan seueur pilihan ekstensi pikeun nambihan panyorot sintaksis pikeun basa sareng format, nambihan linting dinamis, sareng ngahijikeun debugger, lingkungan runtime, kontrol pamuter pidéo sareng musik, sareng seueur deui.

Tutorial di handap ieu bakal ngajarkeun anjeun kumaha masang Atom Text Editor dina Linux Mint 21 LTS nganggo terminal garis paréntah, sareng versi opsional ngawangun stabil, béta, sareng wengi.

Apdet LinuxMint

Mimiti, ngapdet sistem anjeun pikeun mastikeun yén sadaya bungkusan anu tos aya. Ieu bakal mastikeun euweuh konflik timbul sabisa-gancang salila instalasi.

sudo apt update && sudo apt upgrade -y

Pasang Gantungkeun

Pikeun ngarengsekeun pamasangan, anjeun kedah masang pakét parangkat lunak ieu nganggo paréntah di handap ieu dina terminal anjeun.

sudo apt install curl libcanberra-gtk-module dirmngr ca-certificates software-properties-common gnupg gnupg2 apt-transport-https -y

Mun teu yakin, ngajalankeun paréntah; eta moal ngarugikeun anjeun.

Ieu mangrupikeun bungkusan parangkat lunak anu paling umum dipendakan dina ampir sadaya distribusi Linux.

Impor Téks Atom Édit GPG Key & Repository

Impor GPG Key

Dina léngkah munggaran, anjeun kedah ngaunduh konci GPG.

curl -fsSL https://packagecloud.io/AtomEditor/atom/gpgkey | gpg --dearmor | sudo tee /usr/share/keyrings/atom.gpg > /dev/null

Salajengna, impor gudang nganggo paréntah di handap ieu.

echo "deb [arch=amd64 signed-by=/usr/share/keyrings/atom.gpg] https://packagecloud.io/AtomEditor/atom/any/ any main" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/atom.list

Ayeuna ngapdet daptar gudang anjeun pikeun ngeunteung perobahan gudang anyar:

sudo apt update

Pasang Atom Text Editor

Pasang Atom Text Editor Stable

Sakali anjeun ngimpor gudang, anjeun tiasa pasang Atom Text Editor nganggo ieu di handap.

sudo apt install atom -y

Konfirmasi pamasangan sareng versi ngawangun sareng paréntah di handap ieu.

reklameu
reklameu

atom --version

Pasang Atom Text Editor Beta

Kanggo sabagéan ageung pangguna, masang béta nyaéta ningali pelepasan anu bakal datang pikeun versi stabil; ieu mindeng dianjurkeun saméméh nightly.

sudo apt install atom-beta -y

Konfirmasi pamasangan sareng versi ngawangun sareng paréntah di handap ieu.

atom-beta --version

Pasang Atom Text Editor Nightly

The Atom nightly sadia pikeun jalma anu teu kapikiran ngagunakeun cabang ngembangkeun. Ieu versi paling motong-ujung sadia tapi Waspada, ieu dipikaresep bakal teu stabil sarta ngandung bug malah megatkeun, pastikeun pikeun install stabil pikeun ragrag deui ka.

sudo apt install atom-nightly -y

Konfirmasi pamasangan sareng versi ngawangun sareng paréntah di handap ieu.

atom-nightly --version

Catet yén anjeun tiasa masang pangropéa téks stabil, béta sareng wengi.

Kumaha ngajalankeun Atom Text Editor

Kalayan pamasangan parantos réngsé, anjeun tiasa ngajalankeun Atom ku sababaraha cara.

Inget pikeun ngaganti atom conto jeung atom-béta or atom-nightly pikeun paréntah peluncuran terminal.

atom

Nanging, ieu henteu praktis, sareng anjeun bakal nganggo jalur ieu dina desktop anjeun.

Taskbar > Pemrograman > Atom {versi}.

contona:

Kumaha Pasang Atom Text Editor dina Linux Mint 21 LTS

nu kahiji waktos anjeun muka Atom Text Editor, anjeun bakal ningali ieu.

contona:

reklameu
reklameu

Kumaha Pasang Atom Text Editor dina Linux Mint 21 LTS

Kumaha Ngamutahirkeun Éditor Téks Atom

Ngamutahirkeun tiasa dilakukeun nganggo terminal. Ngajalankeun paréntah update APT dina terminal anjeun, sakumaha anjeun bakal pariksa sakabéh sistem Anjeun pikeun sagala apdet.

sudo apt update

Upami aya, paké pilihan pamutahiran:

sudo apt upgrade

Pangguna desktop bakal nampi béwara ngeunaan ngamutahirkeun bungkusan, tapi kuring nyarankeun ngajalankeun paréntah terminal sering pikeun mastikeun yén sadaya apdet lumangsung sareng dipasang.

Kumaha Ngalereskeun Masalah Panutup Atom

Lamun aplikasi gagal pikeun ngamimitian, eta hartina anjeun leungit sababaraha dependensi, balik deui ka mimiti tutorial pikeun masang.

Anu pamungkas, gumantung kana pamasangan anjeun sareng kumaha anjeun ngajalankeun Linux Mint, sakapeung anjeun bakal ningali otomatis nutup Atom nalika diluncurkeun. Solusi pikeun ieu nyaéta ngaluncurkeunana tanpa lingkungan sandbox.

atom --no-sandbox

Sakali deui, pastikeun anjeun nambihan béta atanapi wengi kana paréntah pikeun versi hulu alternatif.

Pamaké anu nganggo ikon desktop nganggo paréntah di handap ieu pikeun muka Atom stable pikeun conto ieu.

sudo nano /usr/share/applications/atom.desktop

Upami anjeun henteu yakin atanapi henteu tiasa muka file saprak anjeun nganggo béta atanapi wengi, kuring nyarankeun ngagunakeun paréntah sapertos kieu anu bakal nyitak sadaya aplikasi nganggo nami atom pikeun kéngingkeun anu leres.

ls /usr/share/applications/atom*

Sakali ieu rengse, Anjeun kudu meunang kaluaran saperti kieu.

/usr/share/applications/atom-beta.desktop
/usr/share/applications/atom.desktop
/usr/share/applications/atomix.desktop
/usr/share/applications/atom-nightly.desktop

Janten, contona, anjeun tiasa muka wengi, sareng ayeuna anjeun gaduh nami sareng jalur anu leres.

Sakali anjeun muka aplikasi anu leres, panggihan baris di handap ieu.

Exec=env ATOM_DISABLE_SHELLING_OUT_FOR_ENVIRONMENT=false /usr/bin/atom %F

Sareng robih ka handap, tambahkeun - euweuh-sandbox ka garis, jadi Anjeun teu kedah nganggo terminal garis paréntah unggal waktu.

reklameu
reklameu

Exec=env ATOM_DISABLE_SHELLING_OUT_FOR_ENVIRONMENT=false /usr/bin/atom %F --no-sandbox

Inget, ieu conto stabil. Upami anjeun nganggo hulu, ulah nyalin sareng nempelkeun sadayana garis; nyalin sareng nempelkeun kotak keusik henteu.

contona:

Kumaha Pasang Atom Text Editor dina Linux Mint 21 LTS

Simpen file na CTRL + O, pencét éta asup konci, sarta kaluar kalawan CTRL + X.

Kumaha Cabut (Uninstall) Atom Text Editor

Pikeun mupus éditor téks, paké paréntah di handap ieu; ngelingan, anjeun kudu cocog paréntah lamun nyabut hiji versi bari tetep sejen. Oge, émut ulah miceun konci GPG atanapi gudang upami ngajaga versi cabang tinangtu.

Leupaskeun Atom Stable

sudo apt autoremove atom -y

Leupaskeun Atom Beta

sudo apt autoremove atom-beta -y

Leupaskeun Atom Nightly

sudo apt autoremove atom-nightly -y

Catet katergantungan anu henteu dianggo ogé bakal dipupus.

Salajengna, paké paréntah di handap ieu pikeun pangguna anu hoyong ngahapus Atom Text Editor sadayana.

sudo rm /etc/apt/sources.list.d/atom*.list

Tungtungna, pupus konci GPG.

sudo rm /usr/share/keyrings/atom*.gpg

Komentar jeung Kacindekan

Upami anjeun milarian éditor anu gampang dianggo sareng gancang, Atom kedah aya di luhur daptar anjeun. Kalayan pilihan plugins anu ageung, anjeun tiasa nyaluyukeunana pikeun nyocogkeun ka kabutuhan anjeun. Sareng upami anjeun kantos macét, aya seueur sumber online pikeun ngabantosan anjeun.

Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal Atom, mangga buka dokuméntasi resmi.

Bagikeun di: