Kumaha Pasang Sysdig dina Arch Linux

Sysdig mangrupikeun alat analisis sistem open-source anu kuat anu tiasa nangkep sareng mariksa kaayaan sistem sareng kagiatan dina sistem anu didasarkeun Linux. Sysdig tiasa skrip di Lua sareng kalebet antarmuka garis paréntah sareng UI interaktif anu kuat. Sysdig UI tiasa nyaring sareng nganalisis data anu dicandak, janten mangpaat pikeun debugging sareng pamariksaan sistem. Sysdig ogé tiasa diperpanjang, ngamungkinkeun para pangguna nyiptakeun skrip khusus sareng plugins pikeun manjangkeun fungsionalitasna. Gemblengna, Sysdig mangrupikeun alat anu kuat sareng serbaguna anu tiasa dianggo pikeun sababaraha administrasi sistem sareng tugas analisa.

Tutorial di handap ieu bakal ngajarkeun anjeun kumaha masang Sysdig dina Arch Linux nganggo terminal garis paréntah sareng paréntah dasar pikeun ngagunakeun Sysdig.

Apdet Arch Linux

Sateuacan anjeun neraskeun, jalankeun apdet gancang pikeun mastikeun yén sadaya bungkusan parantos diropéa pikeun ngahindarkeun konflik.

sudo pacman -Syu

Sakapeung, anjeun panginten peryogi undeuran database lengkep upami anjeun teu acan ningkatkeun sistem Arch Linux anjeun bari; nganggo paréntah di handap ieu lamun paréntah update luhur teu jalan.

sudo pacman -Syyu

Panungtungan, Arch Linux janten rilis anu ngagulung, dina kasempetan anu jarang nalika ngapdet bungkusan nganggo konci Pacman GPG tiasa janten teu sah atanapi rusak. Upami duanana paréntah henteu jalan, paké paréntah di handap ieu.

sudo pacman -S archlinux-keyring

Saatos réngsé, paké salah sahiji tina dua paréntah di luhur pikeun pariksa sareng teraskeun ningkatkeun sistem Arch Linux anjeun.

Pasang Sysdig

Sysdig, sacara standar, sayogi dina repositori resmi Arch Linux, ngajantenkeun pamasangan langsung tanpa peryogi bungkusan ti AUR, contona.

sudo pacman -S linux-headers sysdig sysdig-dkms ncurses

Prosés sakabéh teu kudu nyokot leuwih lila ti sababaraha menit di paling.

Pikeun pangguna anu masang Header Linux, anjeun kedah nga-reboot sistem anjeun atanapi aplikasina moal jalanna leres nalika nganggo paréntah.

reboot

Sakali dipasang, pastikeun versi sareng ngawangun Sysdig nganggo ieu di handap.

sysdig --version

Conto kaluaran:

reklameu
reklameu

sysdig version 0.29.3

Paréntah Sysdig

Ayeuna anjeun parantos dipasang Sysdig, anjeun tiasa nganggo parangkat lunak ngawaskeun, anu bakal dilakukeun ku paréntah csysdig. Hiji kecap catetan, Anjeun kudu ngajalankeun sysdig salaku root sabab merlukeun aksés ka wewengkon kritis.

Mimiti, paké paréntah di handap ieu pikeun milarian pitulung sareng paréntah tambahan.

Csysdig:

csysdig --help

Sysdig:

sysdig --help

Ayeuna, angkat monitor nganggo paréntah csysdig.

csysdig

Conto kaluaran:

Kumaha Pasang Sysdig dina Arch Linux

Salajengna, sagigireun ngagunakeun csysdig GUI di terminal anjeun, anjeun tiasa ngajalankeun paréntah sysdig pikeun mawa up stats langsung.

Dina conto kahiji, jalankeun paréntah di handap ieu pikeun ningali prosés luhur rengking ku Mangpaat CPU perséntase.

sysdig -c topprocs_cpu

Conto kaluaran:

Kumaha Pasang Sysdig dina Arch Linux

Jalankeun paréntah di handap ieu pikeun ningali sambungan jaringan sistem urang.

sysdig -c netstat

Conto kaluaran:

Kumaha Pasang Sysdig dina Arch Linux

Dina conto panungtungan, tingali daptar prosés sistem.

reklameu
reklameu

sysdig -c ps

Conto kaluaran:

Kumaha Pasang Sysdig dina Arch Linux

Conto paréntah di luhur ngan ukur bagian tina naon anu anjeun tiasa ngahontal sareng Sysdig.

Kumaha Ngamutahirkeun / Ngaronjatkeun Sysdig

Kusabab anjeun parantos ngimpor gudang Pacman resmi, ngamutahirkeun Sysdig gancang sareng lugas; jalankeun paréntah standar di handap ieu sapertos anjeun ngamutahirkeun pakét sistem anu sanés.

sudo pacman -Syu

Kumaha Cabut (Uninstall) Sysdig

Nalika anjeun henteu deui ngabutuhkeun Sysdig dipasang dina sistem anjeun, paké paréntah di handap ieu pikeun ngahapusna.

sudo pacman -Rs sysdig sysdig-dkms

Opsional, anjeun tiasa ngahapus ncurses sareng Header Linux. Nanging, kuring bakal mamatahan anjeun pikeun mastikeun yén anjeun pariksa naha aplikasi anu sanés nganggo éta. Pikeun kaamanan, ngan cabut Sysdig sareng paréntah di luhur.

Komentar jeung Kacindekan

Gemblengna, Sysdig mangrupikeun alat anu kuat sareng serbaguna anu tiasa dianggo pikeun sababaraha administrasi sistem sareng tugas analisa. Kamampuhan pikeun néwak sareng mariksa kaayaan sistem sareng kagiatan dina sistem berbasis Linux anu dijalankeun ngajantenkeun mangpaat pikeun debugging sareng ngungkulan masalah. Salaku tambahan, sipat naskahna ngamungkinkeun para pangguna manjangkeun fungsionalitasna nganggo skrip sareng plugins khusus. Upami anjeun milari alat analisis sistem open-source anu kuat, Sysdig patut dipertimbangkeun.

Bagikeun di: