Kumaha Pasang QCAD dina Debian 11 Bullseye

QCAD mangrupakeun aplikasi open-source computer-aided drafting (CAD) gratis dina dua dimensi (2D). Kalayan QCAD, anjeun tiasa nyiptakeun gambar téknis sapertos rencana gedong, interior, bagian mékanis, skématik, sareng diagram. QCAD jalan dina Windows, macOS, sareng Linux. QCAD gampang dianggo pikeun pamula sareng nyayogikeun pilihan alat anu éksténsif pikeun pangguna anu langkung maju sabab dirarancang ti mimiti janten sistem CAD 2D anu kuat tapi gampang dianggo. Desain modular na arsitéktur plugin extensible ngagampangkeun pikeun nambahkeun fitur anyar jeung ngaropéa QCAD pikeun nyocogkeun ka kabutuhan husus Anjeun.

Tutorial di handap ieu bakal ngajarkeun anjeun kumaha masang QCAD dina Debian 11 Bullseye nganggo gudang pihak katilu sareng terminal garis paréntah pikeun vérsi pangénggalna.

Apdet Debian

Mimiti, ngapdet sistem anjeun pikeun mastikeun yén sadaya pakét anu tos aya up to date pikeun ngahindarkeun konflik.

sudo apt update && sudo apt upgrade -y

Pasang QCAD

Sacara standar, QCAD henteu sayogi dina Debian, janten anjeun kedah ngimpor gudang pihak katilu anu dikelola ku. Alexander Pozdnyakov.

Mimiti, pasang bungkusan di handap ieu.

sudo apt install dirmngr ca-certificates software-properties-common gnupg gnupg2 apt-transport-https curl -y

Tugas salajengna nyaéta ngimpor konci GPG pikeun pariksa kaaslian bungkusan repositori.

curl -fsSL https://notesalexp.org/debian/alexp_key.asc | gpg --dearmor | sudo tee /usr/share/keyrings/alexp_key.gpg > /dev/null

Jalankeun paréntah di handap ieu pikeun ngimpor gudang.

echo 'deb [signed-by=/usr/share/keyrings/alexp_key.gpg] https://notesalexp.org/debian/bullseye/ bullseye main' | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/alexp.list

Sateuacan anjeun neraskeun, jalankeun apdet APT pikeun ngagambarkeun PPA anu nembé diimpor.

sudo apt update

Ayeuna pasang parangkat lunak.

sudo apt install qcad qcad-data

Kumaha Ngajalankeun QCAD

Ngaluncurkeun tiasa dilakukeun ku sababaraha cara ayeuna anjeun parantos dipasang parangkat lunak.

Mimiti, QCAD tiasa diluncurkeun nganggo paréntah di handap ieu.

reklameu
reklameu

qcad

Kaseueuran pangguna desktop tiasa milih nganggo ikon aplikasi pikeun muka parangkat lunak, anu tiasa dihontal nganggo jalur ieu.

Kagiatan> Témbongkeun Aplikasi> QCAD.

contona:

Kumaha Pasang QCAD dina Debian 11 Bullseye

Sakali dianggo heula, anjeun bakal dipenta pikeun nuliskeun sababaraha spésifikasi anu anjeun hoyong damel, sapertos unit pangukuran, jsb.

contona:

Kumaha Pasang QCAD dina Debian 11 Bullseye

Sakali setelan mimitina-waktos geus réngsé, nu bisa Anjeun ulang ngaropéa deui, anjeun bakal datang ka software CAD Anjeun engké.

contona:

Kumaha Pasang QCAD dina Debian 11 Bullseye

Kumaha Ngamutahirkeun / Ngaronjatkeun QCAD

Cara anu pangsaéna pikeun mastikeun yén anjeun énggal-énggal nyaéta muka terminal garis paréntah sareng ngajalankeun paréntah di handap ieu.

sudo apt upgrade && sudo apt upgrade

Paréntah ogé bakal mastikeun yén sadaya pakét sanés anu nganggo manajer pakét APT, kalebet pakét sistem anjeun, parantos diropéa. Kuring nyarankeun yén pamaké anyar pikeun Linux Ubuntu ngajalankeun paréntah ieu remen pikeun mastikeun sistem Anjeun jalan sakumaha dimaksud, sanajan anjeun gaduh apdet GUI otomatis atawa bewara.

Kumaha Cabut (Uninstall) QCAD

Anggo salah sahiji paréntah di handap ieu pikeun nyocogkeun ka metode pamasangan asli pikeun pangguna anu henteu peryogi deui aplikasi.

sudo apt autoremove qcad qcad-data -y

Salajengna, anjeun kedah ngahapus PPA pikeun pangguna anu moal nganggo parangkat lunak deui.

sudo rm /etc/apt/sources.list.d/alexp.list

Entong miceun gudang upami anjeun parantos masang aplikasi sanés tina gudang ieu. Upami anjeun teu kahaja, impor deui nganggo paréntah sareng ngamimitian tutorial.

Komentar jeung Kacindekan

QCAD mangrupakeun software CAD gede pikeun beginners jeung nyadiakeun pilihan alat éksténsif pikeun pamaké leuwih maju. Desain modular na arsitéktur plugin extensible ngagampangkeun pikeun nambahkeun fitur anyar jeung ngaropéa QCAD pikeun nyocogkeun ka kabutuhan husus Anjeun. QCAD dirancang pikeun jadi akrab jeung saha ngagunakeun sistem 2D CAD konvensional. Sanajan kitu, elemen panganteur unik sarta sapuan mouse calakan ngajadikeun eta malah gampang ngagunakeun ti lolobana software CAD lianna. Hasilna, QCAD mangrupa pilihan alus teuing pikeun ngarancang nanaon tina gambar basajan pikeun schematics kompléks. Cobaan QCAD ayeuna sareng tingali kumaha gampangna nyiptakeun gambar téknis anu éndah kalayan parangkat lunak gratis anu kuat ieu!

Bagikeun di: