Kumaha Pasang mpv Media Player dina Rocky Linux 9

MPV mangrupikeun pamuter média gratis, open-source, serbaguna anu ngadukung sababaraha codec pidéo sareng audio. Cai mibanda pilihan playback komprehensif, audio, jeung kontrol video, kitu ogé rojongan pikeun tipe URL input béda pikeun maca input ti rupa-rupa sumber lian ti file disk. Pilihan kontrol komprehensif MPV ngamungkinkeun pamaké pikeun ngaluyukeun pangalaman nonton maranéhanana sacara éksténsif, sarta rojongan URL input hartina pamaké bisa lalajo eusi ti sagala rupa sumber. MPV mangrupikeun pamuter média anu saé pikeun anu hoyong tingkat kontrol anu luhur pikeun pangalaman playback.

Tutorial di handap ieu bakal ngajarkeun anjeun kumaha masang mpv Media Player dina Rocky Linux 9 nganggo gudang EPEL 9 atanapi pangatur pakét pihak katilu Flatpak anu dipasang sacara asli.

Apdet Rocky Linux

Mimiti, ngapdet sistem anjeun pikeun mastikeun yén sadaya pakét anu tos aya up to date pikeun ngahindarkeun konflik.

sudo dnf upgrade --refresh

Pasang mpv Media Player - RPM Fusion Method

Pilihan pamasangan kahiji nyaéta ngagunakeun RPM Fusion pikeun masang pamuter média. Pangguna desktop sareng klon RHEL bakal terang kana gudang ieu, sareng pangguna Fedora, pikeun ngandung bungkusan anu distribusi henteu tiasa dikirim sacara standar.

Mimiti, aktipkeun gudang CRB anu diperyogikeun pikeun EPEL sareng RPM Fusion.

sudo dnf config-manager --set-enabled crb

Teras, pasang EPEL ngagunakeun ieu di handap (dnf) paréntah terminal.

sudo dnf install \
    https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-9.noarch.rpm \
    https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-next-release-latest-9.noarch.rpm

Salajengna, pasang repositori di handap ieu.

Pasang / Aktipkeun Free Repository (Dibutuhkeun)

sudo dnf install https://mirrors.rpmfusion.org/free/el/rpmfusion-free-release-$(rpm -E %rhel).noarch.rpm -y

Pasang / Aktipkeun Repository Non-Gratis (Opsional - Henteu Dibutuhkeun)

sudo dnf install https://mirrors.rpmfusion.org/nonfree/el/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm -E %rhel).noarch.rpm -y

Ayeuna, pasang aplikasina.

sudo dnf install mpv mpv-libs -y

Pikeun pangguna anu ngalaman masalah, anjeun sigana hilap ngimpor EPEL atanapi kamungkinan henteu ngaktifkeun gudang CRB.

Alternatipna, anjeun tiasa mastikeun versi sareng pamasangan anu dipasang ku RPM Fusion nganggo paréntah di handap ieu.

mpv --version

Conto kaluaran:

reklameu
reklameu

mpv 0.34.1 Copyright © 2000-2021 mpv/MPlayer/mplayer2 projects
 built on UNKNOWN
FFmpeg library versions:
   libavutil       57.28.100
   libavcodec      59.37.100
   libavformat     59.27.100
   libswscale      6.7.100
   libavfilter     8.44.100
   libswresample   4.7.100
FFmpeg version: 5.1.1

Pasang mpv Media Player - Métode Flatpak

Pilihan kadua nyaéta ngagunakeun manajer pakét Flatpak. Flatpak dipasang sacara asli dina Rocky Linux, janten pamasanganna kedah langsung.

Mimiti, pasang deui manajer Flatpak upami dicabut sateuacana.

sudo dnf install flatpak -y

Pikeun pangguna masang deui Flatpak, sering disarankeun pikeun reboot sistem anjeun. Gagalna ngalakukeun ieu tiasa kajantenan ku masalah ganjil, sapertos jalur anu henteu didamel pikeun ikon.

sudo reboot

Skip REBOOT lamun FLATPAK geus dipasang.

Salajengna, anjeun kedah ngaktipkeun Flatpack nganggo paréntah di handap ieu dina terminal anjeun.

sudo flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Ayeuna pasang parangkat lunak nganggo paréntah flatpak di handap ieu.

flatpak install flathub io.mpv.Mpv -y

Kumaha Ngajalankeun mpv Media Player

Ngaluncurkeun tiasa dilakukeun ku sababaraha cara ayeuna anjeun parantos dipasang parangkat lunak.

Kahiji, dina terminal anjeun, anjeun tiasa nganggo pamuter média nganggo paréntah cli; fungsi primér nyaéta paréntah di handap.

mpv [options] [url|path/]filename

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, paké paréntah di handap ieu.

mpv --list-options

Alternatipna, pangguna Flatpak kedah diluncurkeun nganggo paréntah di handap ieu tina conto terminal.

flatpak run io.mpv.Mpv

Nanging, ieu henteu praktis, sareng anjeun bakal nganggo jalur ieu dina desktop anjeun.

Kagiatan (Pojok kénca luhur) > Tembongkeun Aplikasi > mpv Media Player.

reklameu
reklameu

contona:

Kumaha Pasang mpv Media Player dina Rocky Linux 9

Anjeun tiasa muka atanapi nyered/nyalin URL sapertos Youtube langsung kana jandela mpv Media Player pikeun pangguna desktop.

contona:

Kumaha Pasang mpv Media Player dina Rocky Linux 9

Saatos réngsé, pilihan anjeun tiasa maén.

contona:

Kumaha Pasang mpv Media Player dina Rocky Linux 9

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, buka di mpv manual.

Kumaha Ngamutahirkeun / Ngaronjatkeun mpv Media Player

Gumantung kana metode pamasangan anu dianggo, paréntah di handap ieu tiasa dianggo pikeun ngapdet.

Métode Update DNF

sudo dnf update --refresh

Métode Update Flatpak

flatpak update

Kuring kacida nyarankeun ngagunakeun terminal anjeun pikeun ngajalankeun apdet pikeun pamaké anyar; sanaos anjeun parantos nyetél béwara otomatis / apdet otomatis nganggo metodeu GUI desktop, terminal garis paréntah mangrupikeun cara anu saé pikeun ngaudit pikeun mastikeun sistem anjeun énggal-énggal.

Kumaha Cabut (Uninstall) mpv Media Player

Anggo salah sahiji paréntah di handap ieu pikeun nyocogkeun ka metode pamasangan asli pikeun pangguna anu henteu peryogi deui aplikasi.

Métode Cabut DNF

sudo dnf autoremove mpv libmpv1 -y

Pikeun pangguna anu masang repositori sanés ti Rob Savory, kuring bakal nyarankeun ngajaga aranjeunna nalika anjeunna terus-terusan ngajagaana upami anjeun nganggo pamasangan sanés tina PPA na.

Métode Cabut Flatpak

flatpak uninstall --delete-data io.mpv.Mpv

Teras, jalankeun paréntah di handap ieu pikeun ngabersihan sésa-sésa.

flatpak remove --unused

Komentar jeung Kacindekan

MPV mangrupikeun pamuter pidéo anu pikaresepeun anu tiasa maénkeun rupa-rupa codec sareng jinis input. Ieu nawiskeun pilihan kontrol playback alus teuing, sahingga gampang pikeun meunangkeun mangpaat pangseueurna ti video Anjeun. Upami anjeun milarian pamuter média anu serbaguna anu tiasa ngadamel naon waé anu anjeun pikahoyong, MPV patut ditingali.

Bagikeun di: