Kumaha Pasang Htop dina Arch Linux

Salaku pamaké, anjeun bisa jadi panasaran ngeunaan prosés ngajalankeun dina komputer anjeun sarta kumaha eta mangaruhan kinerja sistem anjeun. Ieu tempat Htop asup. Htop mangrupakeun alat bébas tur open-source nu nyadiakeun pamaké kalawan pintonan dumasar-téks sadaya prosés jalan dina sistem maranéhanana. Salaku tambahan, éta nunjukkeun inpormasi sanés sapertos pamakean mémori. Kalayan Htop, anjeun tiasa kalayan gampang ningali naon anu lumangsung di jero komputer anjeun sareng ngaidentipikasi masalah poténsial. Sareng upami anjeun hariwang ngeunaan dampak tina prosés anu khusus, anjeun tiasa maéhan éta nganggo Htop. Janten upami anjeun milari cara pikeun langkung seueur wawasan ngeunaan cara kerja batin komputer anjeun, Htop panginten mangrupikeun salah sahiji pemirsa interaktif terminal anu paling terkenal anu anjeun tiasa nyobian.

Tutorial di handap ieu bakal ngajarkeun anjeun kumaha masang Htop Interactive Process Viewer dina Arch Linux dina desktop workstation atanapi server tanpa sirah nganggo terminal garis paréntah.

Apdet Arch Linux

Sateuacan anjeun neraskeun, jalankeun apdet gancang pikeun mastikeun yén sadaya bungkusan parantos diropéa pikeun ngahindarkeun konflik.

sudo pacman -Syu

Sakapeung, anjeun kedah ngalakukeun undeuran database lengkep upami anjeun teu acan ningkatkeun sistem Arch Linux anjeun samentawis, paké paréntah di handap ieu upami paréntah update di luhur henteu jalan.

sudo pacman -Syyu

Panungtungan, Arch Linux janten rilis anu ngagulung, dina kasempetan anu jarang nalika ngapdet bungkusan nganggo konci Pacman GPG tiasa janten teu sah atanapi rusak. Upami duanana paréntah henteu jalan, paké paréntah di handap ieu.

sudo pacman -S archlinux-keyring

Saatos réngsé, paké salah sahiji tina dua paréntah di luhur pikeun pariksa sareng teraskeun ningkatkeun sistem Arch Linux anjeun.

Pasang Htop Interactive Viewer

Sacara standar, Htop sayogi dina repositori resmi Arch Linux, ngajantenkeun pamasangan langsung tanpa peryogi bungkusan ti AUR, contona.

Dina terminal anjeun, paké paréntah di handap ieu pikeun masang Htop.

sudo pacman -S htop

Salaku tambahan, tambahkeun - henteu mastikeun ka tungtung paréntah pikeun anu hoyong milih enya kana patarosan standar.

Konpirmasikeun pamasangan sareng versi ngawangun nganggo htop -versi paréntah.

htop --version

Conto kaluaran:

reklameu
reklameu

htop 3.2.1

Kumaha ngagunakeun Htop - Paréntah Terminal

Sakumaha ngaranna nunjukkeun, paké paréntah di handap ieu pikeun muka Htop di terminal anjeun.

htop

Conto kaluaran:

Kumaha Pasang Htop dina Arch Linux

Ieu mangrupikeun tinjauan standar sistem anjeun, anu cocog pikeun kalolobaan pangguna anu kedah gancang mariksa statistik sistem.

pilihan salajengna bisa ditambahkeun, kayaning sababaraha parameter baku handap.

parameterfungsi

-d
– reureuh = 10
Sebutkeun laju apdet dina 1/10 detik
-C
- euweuh warna
- euweuh warna
Mimitian tanpa kelir
-h
-Tulung
Témbongkeun pitulung gancang
-u
-pamaké =ngaran pamaké
Témbongkeun ukur prosés pamaké nu tangtu
-s
-sort-konci
Susun ku kolom husus. Daptar ngaran kolom anu diidinan tiasa htop -s pitulung kaluaran kalawan". “
-v
–Pangalihan
Témbongkeun versi Htop

Salah sahiji parameter anu paling umum nyaéta ngalambatkeun frékuénsi update Htop, sabab seueur anu gaduh aplikasi anu terus-terusan dijalankeun pikeun ngawas kinerja sistem atanapi jaringan.

htop -d 10

Sakumaha didadarkeun di luhur, ieu geus ditambahkeun reureuh sapuluh detik, tapi anjeun bisa nangtukeun nanaon rék di detik.

Koropak kibor Htop

Di handap ieu daptar potong kompas anu paling sering dianggo.

kenopfungsi
← , ↑ , → , ↓Gulung dina daptar prosés
⇧ + UCabut sadaya tag
. atawa,Pilarian Incremental pikeun PID
F1, ? , HTembongkeun bantosan
UTémbongkeun prosés pamaké
F2 , ⇧ + SBuka setelan sareng robih setélan
⇧ + HTémbongkeun / nyumputkeun thread pamaké
F3, ⇧ + /Pilarian ngaran prosés Incremental
⇧ + KTémbongkeun / nyumputkeun threads kernel
F4, \Nyaring dumasar ngaran
⇧ + F.Pin kursor kana hiji prosés
F5, TAktipkeun / nonaktipkeun view tangkal
+,-Ngalegaan / rubuh tangkal
F6, >Pilih kolom pikeun diurutkeun
⇧ + PUrusan prosés dumasar kana pamakean CPU
F7Turunkeun nilai Nice
⇧ + MUrutkeun prosés ku pamakean mémori
F8Ningkatkeun nilai Nice
⇧ + TUrutkeun prosés dumasar kana waktosna
F9, KMungkas prosés atawa prosés sapoe
LBuka file nganggo lsof open
F10, Q, Ctrl + C   pegat
SSystem nelepon ka stracerenik
Spasi barProsés tag
⇧ + LPerpustakaan lagu ltracenelepon
II / O kontrol

Kumaha Cabut (Uninstall) Htop

Ngahapus Htop tina sistem anjeun gampang. Paké paréntah di handap.

sudo pacman -Rs htop

Komentar jeung Kacindekan

Upami anjeun panasaran ngeunaan naon anu lumangsung dina komputer anjeun atanapi hoyong ningali langkung visual, Htop mangrupikeun alat pikeun anjeun! Gampang dianggo sareng henteu meryogikeun grafik mewah atanapi pangaweruh coding. Tambih Deui, éta gratis sareng open-source sareng komunitas anu saé di tukangeunana.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, buka di ramatloka resmi.

Bagikeun di: