Kumaha Masang Google Chrome dina Fedora 37 Linux

Chrome mangrupikeun panyungsi anu dikenal ku kacepetan sareng kesederhanaan. Éta mangrupikeun browser internét anu paling sering dianggo sacara global sareng terus ningkat popularitasna. Chrome dirancang janten ramping sareng bersih, fokus kana ngamuat halaman wéb gancang. Sanaos éta mangrupikeun panyungsi panggancangna, ieu ayeuna janten titik perdebatan, sabab panyungsi sanés parantos ngamimitian gancang. Tapi, Chrome tetep janten pilihan anu populer pikeun seueur pangguna kusabab desain anu sederhana sareng gampang dianggo.

Dina tutorial di handap ieu, anjeun bakal diajar kumaha masang Google Chrome dina Fedora 37 Linux ku tilu cara dina vérsi stabil, béta, atanapi teu stabil sareng kumaha ngajaga sareng ngahapus nganggo terminal garis paréntah.

Ngomean Fedora

Sateuacan anjeun neraskeun, sistem anjeun disarankan pikeun mastikeun yén sadaya pakét anu tos aya dimutakhirkeun pikeun ngahindarkeun poténsi konflik sistem sareng pakét anu katinggaleun.

sudo dnf upgrade --refresh

Impor GPG Key & Unduh Repository

Pamaké gaduh tilu pilihan pikeun ngimpor pikeun pamasangan Browser Google Chrome. Anu pangheulana sareng anu paling disarankeun nyaéta masang cabang browser anu stabil pikeun kalolobaan pamakean anjeun. Nanging, sabab henteu unik, anjeun tiasa masang béta sareng gedong anu teu stabil sareng stabil pikeun pangguna anu langkung maju atanapi panasaran.

sudo rpm --import https://dl.google.com/linux/linux_signing_key.pub

Unduh Google Chrome Stable Repository

wget https://dl.google.com/linux/direct/google-chrome-stable_current_x86_64.rpm

Unduh Google Chrome Beta Repository

wget https://dl.google.com/linux/direct/google-chrome-beta_current_x86_64.rpm

Unduh Google Chrome Unstable Repository

wget https://dl.google.com/linux/direct/google-chrome-unstable_current_x86_64.rpm

Upami anjeun ngagaduhan masalah ngunduh RPM ti Google, pakét wget sigana henteu dipasang. Pikeun ngalereskeun ieu, jalankeun paréntah di handap ieu.

sudo dnf install wget

Pasang Browser Google Chrome

Pasang Google Chrome Stable

Ayeuna anjeun tiasa masang Google Chrome Browser stabil nganggo manajer pakét DNF. Pastikeun anjeun masih di lokasi dimana anjeun undeur .rpm aslina tur ngaéksekusi paréntah di handap.

sudo dnf install google-chrome-stable_current_x86_64.rpm -y

Alternatipna, anjeun tiasa masang Google Chrome béta atanapi ngawangun browser anu teu stabil upami anjeun parantos nambihan repositori. Dua vérsi ieu henteu disarankeun pikeun dianggo sapopoe, khususna sanés dina desktop utama atanapi lingkungan produksi tapi pikeun anu resep cicing di tepi sareng nyobian hal-hal énggal pasang di handap ieu.

Catet yén aranjeunna henteu ngagentos versi stabil anjeun sareng dipasang nyalira.

Pasang Google Chrome Beta

sudo dnf install google-chrome-beta_current_x86_64.rpm -y

Pasang Google Chrome Teu stabil

sudo dnf install google-chrome-unstable_current_x86_64.rpm -y

Alternatipna, anjeun tiasa masang sadayana tilu dina hiji hit nganggo paréntah di handap ieu.

sudo dnf install google*

Jalankeun Browser Google Chrome

Saatos pamasangan parantos réngsé, anjeun tiasa ngaluncurkeun browser wéb Google Chrome nganggo CLI atanapi ikon aplikasi.

Mimiti, nalika di terminal anjeun, paké paréntah di handap ieu.

reklameu
reklameu

google-chrome

Cara anu pangsaéna pikeun ngagunakeun browser pikeun pangguna desktop anu henteu resep nganggo terminal garis paréntah nyaéta muka GUI aplikasi ku nuturkeun jalurna.

Kagiatan > Témbongkeun Aplikasi > Google Chrome.

contona:

Kumaha Masang Google Chrome dina Fedora 37 Linux

nu kahiji waktos Anjeun muka Chrome, anjeun bakal disambut ku jandela pop-up ieu:

Kumaha Masang Google Chrome dina Fedora 37 Linux

Pupus centang atanapi tinggalkeun sakumaha anu aya teras klik Tombol OK neruskeun.

Teras, anjeun bakal darat dina halaman badarat mesin pencari standar, standar tampilan standar Google.

Conto (Klik Gambar pikeun Ngagedékeun):

Kumaha Ngamutahirkeun / Ngaronjatkeun Browser Google Chrome

Pangguna browser Google Chrome bakal dibere beja ngeunaan apdet, upami anjeun parantos dipasang sareng manajer pakét DNF sareng apdet sistem anjeun. Nanging, disarankan pikeun ngajalankeun pamariksaan apdet terminal garis paréntah pikeun mastikeun apdet upami anjeun nganggo metodeu update GUI nuju dicandak sareng dipasang leres.

sudo dnf upgrade --refresh

Kumaha Cabut (Uninstall) Browser Google Chrome

Jalankeun salah sahiji paréntah di handap ieu anu cocog sareng versi Chrome anjeun.

Cabut Google Chrome Stable

sudo dnf autoremove google-chrome-stable -y

Catet yén kagumantungan anu henteu dianggo ogé bakal dipupus.

Upami anjeun parantos masang versi béta atanapi henteu stabil.

mindahkeun Google Chrome béta

sudo dnf autoremove google-chrome-beta -y

mindahkeun Google Chrome Teu stabil

sudo dnf autoremove google-chrome-unstable -y

Kumaha Nonaktipkeun / Aktipkeun Repository Google Chrome

Tungtungna, éta salawasna mangrupakeun ide nu sae pikeun mareuman repositories lamun euweuh merlukeun aranjeunna; anjeun tiasa ngaktipkeun deui engké upami anjeun hoyong masang browser deui.

reklameu
reklameu

sudo dnf config-manager --set-disabled google-chrome*

Catetan, ieu bakal simbut nganonaktipkeun sadaya repositori browser Google Chrome. Ngaganti google-chrome* kalayan nami lengkep ku nyitak repositori anu anjeun impor kana terminal anjeun.

dnf repolist | grep chrome

Lajeng mareuman, contona, Repository béta wungkul bari tetep stabil atawa teu stabil, jsb.

sudo dnf config-manager --set-disabled google-chrome-beta

Anggo paréntah aktipkeun di handap ieu pikeun pangguna anu hoyong ngaktipkeun deui repositori pikeun pamasangan anu bakal datang.

sudo dnf config-manager --set-enabled google-chrome*

Ganti google-chrome* deui sareng versi anu pasti upami anjeun nganonaktipkeun repositori Chrome individu.

Koméntar sareng kacindekan

Pastikeun pikeun seneng-seneng nguji béta anyar atanapi fitur anu teu stabil, tapi émut yén aranjeunna tiasa teu stabil sareng gaduh sababaraha bug anu tiasa nyababkeun kacilakaan browser atanapi ngenalkeun masalah kaamanan. Upami anjeun ngalaman masalah sareng panyungsi anjeun, ulah ragu pikeun balik deui kana petunjuk dina tutorial.

Bagikeun di: