Kumaha Pasang Duf dina Arch Linux

Utilitas disk Duf mangrupikeun sumber terbuka, gratis "Utilitas Gratis Disk Usage" anu ditulis dina Goland sareng dirilis dina lisénsi MIT. Utilitas disk ngadukung sababaraha platform sapertos BSD, Linux, macOS, sareng sistem operasi Windows. Salah sahiji fitur unggulan Duf nyaéta kamampuhna pikeun mintonkeun rinci pamakéan disk dina geulis, perenah ramah-pamaké dina formulir tab. Sababaraha fitur tambahan sareng Duf kalebet pamakean disk dina kaluaran JSON pikeun integrasi salajengna sareng program atanapi basa skrip anu sanés. Duf mangrupikeun alat anu saé pikeun pangurus sistem pikeun ngalacak rohangan disk pangladénna atanapi pikeun pangguna umum pikeun ngalacak rohangan dina hard drive komputerna. Gemblengna, fitur sareng kagunaan Duf ngajantenkeun éta program anu saé pikeun ngatur sareng ngartos pamakean disk komputer anjeun.

Tutorial di handap ieu bakal ngajarkeun anjeun kumaha masang Duf dina Arch Linux nganggo terminal garis paréntah. Tutorial ogé bakal difokuskeun sababaraha paréntah anu biasa dianggo.

Apdet Arch Linux

Sateuacan anjeun neraskeun, jalankeun apdet gancang pikeun mastikeun yén sadaya bungkusan parantos diropéa pikeun ngahindarkeun konflik.

sudo pacman -Syu

Sakapeung, anjeun panginten peryogi undeuran database lengkep upami anjeun teu acan ningkatkeun sistem Arch Linux anjeun bari; nganggo paréntah di handap ieu lamun paréntah update luhur teu jalan.

sudo pacman -Syyu

Panungtungan, Arch Linux janten rilis anu ngagulung, dina kasempetan anu jarang nalika ngapdet bungkusan nganggo konci Pacman GPG tiasa janten teu sah atanapi rusak. Upami duanana paréntah henteu jalan, paké paréntah di handap ieu.

sudo pacman -S archlinux-keyring

Saatos réngsé, paké salah sahiji tina dua paréntah di luhur pikeun pariksa sareng teraskeun ningkatkeun sistem Arch Linux anjeun.

Pasang Duf Disk Usage Utility

Duf, sacara standar, sayogi dina repositori resmi Arch Linux, ngajantenkeun pamasangan langsung tanpa peryogi bungkusan ti AUR, contona.

sudo pacman -S duf

Prosés sakabéh teu kudu nyokot leuwih lila ti sababaraha menit di paling.

Sakali dipasang, pastikeun versi sareng ngawangun Duf nganggo ieu di handap.

duf --version

Conto kaluaran:

duf 0.8.1

Duf Disk Pamakéan Utiliti Paréntah Dasar & Conto

Ayeuna anjeun parantos masang Duf Disk Utility, anjeun tiasa ngawitan nganggo utilitas. Paréntah di handap ieu sababaraha conto anu anjeun tiasa laksanakeun sareng Duf.

reklameu
reklameu

Mimiti, aksés tampilan nganggo paréntah di handap ieu.

duf

Conto kaluaran:

Kumaha Pasang Duf dina Arch Linux

Alternatipna, upami anjeun hoyong ningalikeun sadaya file sistem, kalebet anu duplikat, pseudo, sareng disumputkeun, paké paréntah di handap ieu.

duf -all

Conto kaluaran:

Kumaha Pasang Duf dina Arch Linux

Duf ogé tiasa gaduh kamampuan pikeun ngirangan sareng nyortir spésifik naon anu anjeun hoyong tingali sareng atanapi pariksa ku kecap konci.

Sintaksis format conto bakal nganggo ngagantian .

duf --output <keyword>

Ngagunakeun kecap konci bakal jadi titik Gunung, ukuran, sarta pilihan pamakéan. Anjeun tiasa make sakabeh tilu babarengan atawa individual, sarta kombinasi sagala mungkin.

Conto titik mount, ukuran, sareng panggunaan:

duf --output mountpoint,size,usage

Conto kaluaran:

Kumaha Pasang Duf dina Arch Linux

Anjeun tiasa lebet kana detil ngeunaan jalur diréktori khusus, sapertos milarian ukuran dua lokasi.

duf /home /var

Kadang-kadang Anjeun bisa ngarasa overwhelmed sarta hayang nyumputkeun atawa nembongkeun informasi nu tangtu wungkul. Ieu bisa dilakukeun ku nambahkeun – ngan or – nyumput.

Conto kaayaan:

reklameu
reklameu

duf --only local,network,fuse,special,loops,binds
duf --hide local,network,fuse,special,loops,binds

Pikeun kustomisasi, anjeun tiasa ngarobih warna tina terang ka poék sareng sabalikna; ieu kanggo pangguna anu dipasang lingkungan desktop wungkul; paréntah tema moal dianggo pikeun lingkungan headless.

Aktipkeun téma cahaya:

duf --theme light

Aktipkeun téma poék:

duf --theme dark

Anu pamungkas, anjeun tiasa ngaksés fitur Duf JSON nganggo paréntah di handap ieu.

duf --json

Pikeun ngakses menu pitulung pikeun neangan nu leuwih seueur tentang paréntah atawa informasi umum, make paréntah di handap.

duf --help

Conto kaluaran:

Usage of duf:
  -all
    	include pseudo, duplicate, inaccessible file systems
  -avail-threshold string
    	specifies the coloring threshold (yellow, red) of the avail column, must be integer with optional SI prefixes (default "10G,1G")
  -hide string
    	hide specific devices, separated with commas:
    	local, network, fuse, special, loops, binds
  -hide-fs string
    	hide specific filesystems, separated with commas
  -hide-mp string
    	hide specific mount points, separated with commas (supports wildcards)
  -inodes
    	list inode information instead of block usage
  -json
    	output all devices in JSON format
  -only string
    	show only specific devices, separated with commas:
    	local, network, fuse, special, loops, binds
  -only-fs string
    	only specific filesystems, separated with commas
  -only-mp string
    	only specific mount points, separated with commas (supports wildcards)
  -output string
    	output fields: mountpoint, size, used, avail, usage, inodes, inodes_used, inodes_avail, inodes_usage, type, filesystem
  -sort string
    	sort output by: mountpoint, size, used, avail, usage, inodes, inodes_used, inodes_avail, inodes_usage, type, filesystem (default "mountpoint")
  -style string
    	style: unicode, ascii (default "unicode")
  -theme string
    	color themes: dark, light, ansi (default "dark")
  -usage-threshold string
    	specifies the coloring threshold (yellow, red) of the usage bars as a floating point number from 0 to 1 (default "0.5,0.9")
  -version
    	display version
  -warnings
    	output all warnings to STDERR
  -width uint
    	max output width

Kumaha Ngamutahirkeun / Ngaronjatkeun Utiliti Pamakéan Disk Duf

Kusabab anjeun parantos ngimpor gudang Pacman resmi, ngamutahirkeun Duf gancang sareng lugas; jalankeun paréntah standar di handap ieu sapertos anjeun ngamutahirkeun pakét sistem anu sanés.

sudo pacman -Syu

Kumaha Cabut (Uninstall) Duf Disk Usage Utility

Nalika anjeun henteu deui ngabutuhkeun Duf dipasang dina sistem anjeun, paké paréntah di handap ieu pikeun ngahapusna.

sudo pacman -Rs duf

Paréntah di luhur bakal ngahapus Duf sareng katergantungan anu henteu dianggo anu henteu dianggo ku pamasangan anu sanés.

Komentar jeung Kacindekan

Duf mangrupikeun utilitas disk anu ramah-pamaké sareng efisien kalayan seueur fitur anu saé. Tata perenah tab ngagampangkeun pikeun ngabandingkeun diréktori anu béda, sareng kaluaran JSON saé pikeun pamekar atanapi saha waé anu hoyong inpormasi anu langkung rinci ngeunaan pamakean diskna. Kami nyarankeun pisan pikeun nyobian Duf upami anjeun milarian open-source, utilitas disk gratis anu ngadukung sababaraha platform.

Bagikeun di: