Kumaha Pasang Supir NVIDIA dina Fedora 37 Linux

Lamun datang ka ngolah grafik, speed mindeng panggih. Pikeun naon waé pangguna Linux anu ngandelkeun sistemna pikeun kaulinan atanapi desain grafis, gaduh supir panggancangna anu mungkin penting. Sanaos seueur distribusi Linux modéren hadir sareng supir Nouveau anu tos dipasang, ieu sering sanés supir anu paling énggal atanapi anu didukung pisan. Nanging, supir alat grafik open-source Nouveau pikeun kartu vidéo Nvidia biasana langkung laun tibatan supir proprietary atanapi open-source Nvidia sareng kurang dukungan pikeun fitur hardware sareng téknologi software panganyarna. Dina kalolobaan kasus, ningkatkeun ka supir NVIDIA anu leres bakal masihan pangalaman anu langkung saé. Dina sababaraha kaayaan, paningkatan dina kagancangan sareng kinerja tiasa ageung.

Tutorial di handap ieu bakal ngajarkeun anjeun kumaha masang Drivers Nvidia dina Fedora 37 Linux tina RPM Fusion atanapi Nvidia RPM Cuda REPO nganggo cli sareng terminal garis paréntah.

Ngomean Fedora

Sateuacan anjeun ngawitan, ngapdet sistem anjeun pikeun mastikeun yén sadaya bungkusan anu tos aya up to date pikeun ngahindarkeun konflik naon waé, ieu penting nalika masang supir sapertos supir kartu grafis sareng kernel, jsb.

sudo dnf upgrade --refresh -y

Pasang Supir Nvidia ti Nvidia CUDA RPM

Métode séjén pikeun pangguna pikeun masang Supir Nvidia nyaéta masang supir langsung tina gudang CUDA.

Dina waktos tutorial ieu, Nvidia henteu ngarilis cabang Fedora 37, tinangtu béta na, sareng biasana peryogi sababaraha minggu pikeun muncul saatos sékrési resmi. Nanging, repositori Fedora 36 tiasa diimpor sareng tiasa dianggo upami pakét dependensi versi minimum nyumponan sarat. Kuring parantos nguji ieu sacara pribadi dina tilu kartu sareng PC Nvidia anu béda, tapi kuring bakal nyarankeun ngalakukeun cadangan lengkep sateuacan nganggo metodeu ieu, bisi waé.

PERHATOSAN, ARSITEKTUR X86_64 NGAN DIDUNGKEUN DINA METODE IEU TI NVIDIA.

Mimiti, impor gudang pikeun sistem anjeun.

sudo dnf config-manager --add-repo https://developer.download.nvidia.com/compute/cuda/repos/fedora36/x86_64/cuda-fedora36.repo

Pasang dependensi anu diperyogikeun pikeun ukuran anu aman.

sudo dnf install kernel-headers kernel-devel tar bzip2 make automake gcc gcc-c++ pciutils elfutils-libelf-devel libglvnd-opengl libglvnd-glx libglvnd-devel acpid pkgconfig dkms

Salajengna, pasang panggerak NVIDIA pang anyarna nganggo paréntah di handap ieu.

sudo dnf module install nvidia-driver:latest-dkms

Conto kaluaran:

Kumaha Pasang Supir NVIDIA dina Fedora 37 Linux

Alternatipna, anjeun tiasa daptar modul Nvidia RPM nganggo paréntah di handap ieu.

reklameu
reklameu

sudo dnf module list nvidia-driver

Conto kaluaran:

Kumaha Pasang Supir NVIDIA dina Fedora 37 Linux

Alternatipna, Anjeun bisa masang modul sejen, sarta kuring nyarankeun tetep panganyarna. Nanging, sapertos di luhur, anjeun tiasa masang cabang open-source Nvidia anu nembé dikaluarkeun pikeun anu resep ngagunakeun ieu tinimbang cabang proprietary.

contona:

sudo dnf module install nvidia-driver:open-dkms

Panungtungan, kuring bakal nyarankeun sok nganggo cabang anu gaduh -dkms ditambahkeun kana, atawa lain anjeun bisa ngalaman masalah dina mangsa nu bakal datang mun anjeun ningkatkeun sistem Anjeun.

Pasang Supir Nvidia - Métode Fusion RPM

Sacara standar, sapertos kalolobaan distribusi Linux, Fedora henteu nganggo supir proprietary NVIDIA. Cara anu pangsaéna pikeun masang ieu dina Fedora 37 nyaéta ngagunakeun gudang gabungan RPM.

Mimiti, buka terminal anjeun sareng tambahkeun repositori di handap ieu

Impor RPM Fusion Gratis

sudo dnf install https://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm

Impor RPM Fusion Nonfree

sudo dnf install https://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm

Sakali rengse, refresh daptar gudang Anjeun.

sudo dnf update --refresh

Pasang Supir NVIDIAs

Saatos ngimpor gudang RPM Fusion, laksanakeun paréntah di handap ieu pikeun masang panggerak Nvidia panganyarna dina sistem Fedora anjeun.

sudo dnf install akmod-nvidia -y

Salajengna, pasang pangrojong supir CUDA. Ideally, Anjeun bisa jadi teu butuh ieu, tapi kadang lamun masalah persist, masang rojongan CUDA bisa ngajawab masalah.

sudo dnf install xorg-x11-drv-nvidia-cuda

Sakali sadayana parantos dipasang, anjeun kedah ngabalikan deui sistem Fedora anjeun. Sacara standar, ieu ogé bakal nganonaktipkeun supir Nouveau sacara otomatis.

reboot

Métode Pilihan - Aktipkeun RPM Fusion TESTING Cabang

Uji coba RPM Fusion utamana ngandung tés atawa bungkusan béta. Ieu tiasa mangfaat pikeun anu hoyong pasang panggerak NVIDIA anu ngaluarkeun getih.

Mimiti, aktipkeun gudang RPM Fusion Testing nganggo paréntah di handap ieu.

reklameu
reklameu

Aktipkeun Repository Gratis

sudo dnf config-manager --set-enabled rpmfusion-free-updates-testing

Aktipkeun Repository Non-Gratis

sudo dnf config-manager --set-enabled rpmfusion-nonfree-updates-testing

Sakali diaktipkeun, teraskeun masang panggerak atanapi ngajalankeun apdet. Upami supir énggal-énggal dina tés atanapi, langkung dipikaresep, supir béta bakal muncul di dieu, sareng anjeun tiasa ngawitan ngapdet kana ieu, émut yén éta tiasa janten buggy, janten ulah reuwas.

Kadang-kadang anjeun hoyong nganonaktipkeun gudang tés RPM Fusion. Ieu tiasa gancang dilakukeun ku ngagunakeun paréntah di handap ieu, pikeun ngaktipkeun deui, nganggo paréntah di handap ieu di luhur sareng bilas sareng malikan deui.

Nonaktipkeun Repository Gratis

sudo dnf config-manager --set-disabled rpmfusion-free-updates-testing

Nonaktipkeun Repository Non-Gratis

sudo dnf config-manager --set-disabled rpmfusion-nonfree-updates-testing

Pasang Supir Warisan NVIDIA

Pikeun anu ningkatkeun Fedora sareng meryogikeun supir anu langkung lami, kartu grafikna henteu dirojong deui dina pakét supir pangénggalna Nvidia. Di handap ieu aya sababaraha panggerak pamasangan pilihan, perhatikeun yén ieu sering henteu diropéa, sareng cacad kaamanan tiasa aya.

Pasang supir séri GeForce 600/700 NVIDIA:

sudo dnf install xorg-x11-drv-nvidia-470xx akmod-nvidia-470xx xorg-x11-drv-nvidia-470xx-cuda

Pasang supir séri GeForce 400/500 NVIDIA:

sudo dnf install xorg-x11-drv-nvidia-390xx akmod-nvidia-390xx xorg-x11-drv-nvidia-390xx-cuda

Pasang supir séri GeForce 8/9/200/300 NVIDIA:

sudo dnf install xorg-x11-drv-nvidia-340xx akmod-nvidia-340xx xorg-x11-drv-nvidia-340xx-cuda

Kumaha Ngamutahirkeun Supir Nvidia

Sadaya apdet anu bakal datang bakal aya dina prosedur paréntah refresh dnf standar, sareng ieu bakal pariksa gudang RPM Fusion pikeun apdet sareng sesa bungkusan Fedora anjeun.

Pikeun mariksa apdet:

sudo dnf upgrade --refresh

Pariksa Pamasangan Supir NVIDIA

Sakali anjeun balik, tingali Setélan Server NVIDIA X nganggo jalur ieu.

Kagiatan > Témbongkeun Aplikasi > Server NVIDIA X

Alternatipna, upami anjeun muka terminal, paké paréntah di handap ieu.

nvidia-settings

Conto lamun instalasi suksés:

Kumaha Pasang Supir NVIDIA dina Fedora 37 Linux

Alternatipna, anjeun tiasa nganggo paréntah CLI dina terminal anjeun. Ieu bakal tiasa dianggo sareng metode pamasangan Nvidia RPM. pamaké RPM Fusion, ieu bisa jadi teu jalan sabab dirancang pikeun desktops dina pikiran leuwih ti CLI.

nvidia-smi

Conto lamun instalasi suksés:

Kumaha Pasang Supir NVIDIA dina Fedora 37 Linux

Kumaha Cabut Supir Nvidia sareng RollBack

Upami anjeun henteu hoyong teraskeun nganggo supir resmi Nvidia, paké paréntah di handap ieu.

reklameu
reklameu

Métode Lengser Fusion RPM

sudo dnf autoremove akmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia-cuda -y

Métode Lengser Nvidia RPM

sudo dnf module remove nvidia-driver:latest-dkms

Ieu bakal ngahapus sadaya dependensi anu dipasang, sareng saatos dihapus, anjeun kedah reboot.

reboot

Salila reboot, prosésna bakal ngaktipkeun deui supir Nouveau. Anjeun bakal ningali pesen anu nyarioskeun yén supir Nvidia henteu kapendak deui anu ngamungkinkeun supir Nouveau, janten langkung gampang pikeun mudik upami diperyogikeun.

Komentar jeung Kacindekan

Upami anjeun milarian supir grafik anu langkung saé atanapi upami sistem anjeun henteu jalan saé sareng supir Nouveau, kuring nyarankeun yén anjeun nyobian masang supir proprietary NVIDIA. Butuh sababaraha usaha tambahan pikeun nyetél sareng ngajalankeun leres, tapi dina pangalaman kuring, éta patut.

Bagikeun di: