Kumaha Pasang Brave Browser dina Fedora 37 Linux

Brave mangrupikeun browser wéb gratis sareng open source anu dikembangkeun ku Brave Software, Inc. dumasar kana browser wéb Chromium. Brave mangrupikeun browser internét anu fokus kana privasi anu ngabédakeun diri tina panyungsi sanés ku cara otomatis ngablokir iklan online sareng pelacak situs wéb dina setélan standar. Brave ngaku yén browserna henteu ngirangan beban kinerja komputer anjeun tibatan Google Chrome. Sanaos sababaraha tab dibuka sakaligus, Brave Software énggal nganggo mémori 66% kirang sareng gaduh 50 juta pangguna langkung aktip tibatan sateuacanna - paningkatan 2X dina 5 taun! Salian fitur privasina, Brave ogé kalebet alat kaamanan sareng paningkatan kinerja anu diwangun, ngajantenkeun éta pilihan anu saé pikeun anu milari pangalaman browsing anu aman sareng gancang.

Dina tutorial di handap ieu, anjeun bakal diajar kumaha carana masang Brave Browser dina Fedora 37 Linux ku ngimpor konci GPG resmi sareng Repositori kalayan petunjuk léngkah-léngkah pikeun masang, ngamutahirkeun, sareng ngahapus browser, kalebet nganonaktipkeun / ngaktipkeun gudang DNF. Salaku bonus, béta sareng metode pamasangan pilihan wengi kalebet, dipasang di samping stabil.

Ngomean Fedora

Sateuacan anjeun neraskeun, sistem anjeun disarankan pikeun mastikeun yén sadaya pakét anu tos aya parantos diropéa pikeun ngahindarkeun konflik sistem nalika pamasangan.

sudo dnf upgrade --refresh

Impor GPG Key & Repository Wani

Pamaké gaduh tilu pilihan pikeun ngimpor pikeun pamasangan Brave Browser. Anu pangheulana sareng anu paling disarankeun nyaéta masang cabang stabil Brave Browser pikeun kalolobaan pamakean anjeun. Nanging, anjeun tiasa masang béta sareng repositori ngawangun wengi kanggo pangguna anu langkung maju atanapi panasaran.

Impor KUNCI GPG Stabil:

sudo rpm --import https://brave-browser-rpm-release.s3.brave.com/brave-core.asc

Impor Repository Stabil:

sudo dnf config-manager --add-repo https://brave-browser-rpm-release.s3.brave.com/x86_64/

Pilihan 2 - Impor Brave Browser Beta

Impor KUNCI GPG Beta:

sudo rpm --import https://brave-browser-rpm-beta.s3.brave.com/brave-core-nightly.asc

Impor Repository Beta:

sudo dnf config-manager --add-repo https://brave-browser-rpm-beta.s3.brave.com/x86_64/

Pilihan 3 - Impor Brave Browser Nightly (Awas!)

Impor KUNCI GPG Nightly:

sudo rpm --import https://brave-browser-rpm-nightly.s3.brave.com/brave-core-nightly.asc

Impor Repository Nightly:

sudo dnf config-manager --add-repo https://brave-browser-rpm-nightly.s3.brave.com/x86_64/

Pasang Brave Browser

Brave Browser ayeuna tiasa dipasang nganggo paréntah di handap ieu.

reklameu
reklameu

sudo dnf install brave-browser -y

Alternatipna, anjeun tiasa masang Brave Beta atanapi Nightly build upami anjeun parantos nambihan repositori. Dua vérsi ieu henteu disarankeun pikeun dianggo sapopoé, khususna henteu dina desktop utama atanapi lingkungan produksi.

Catet yén aranjeunna henteu ngagentos versi stabil anjeun sareng dipasang nyalira.

Pasang versi Beta tina Brave Browser

sudo dnf install brave-browser-beta -y

Pasang Brave Browser Nightly Build (Dev)

sudo dnf install brave-browser-nightly -y

Alternatipna, anjeun tiasa masang sadayana tilu dina hiji hit nganggo paréntah di handap ieu.

sudo dnf install brave*

Kumaha Ngajalankeun Browser Wani

Sakali pamasangan parantos réngsé, aya sababaraha cara anjeun tiasa ngajalankeun kalayan wani. Mimiti, nalika anjeun aya di terminal anjeun, paké paréntah di handap ieu.

brave-browser

Cara anu pangsaéna pikeun ngagunakeun browser pikeun pangguna desktop anu henteu resep nganggo terminal garis paréntah nyaéta muka GUI aplikasi ku nuturkeun jalurna.

Kagiatan> Témbongkeun Aplikasi> Browser Wani.

contona:

Kumaha Pasang Brave Browser dina Fedora 37 Linux

nu kahiji waktos anjeun muka Wani, anjeun bakal disambut ku jandela pop-up di handap ieu.

contona:

Kumaha Pasang Brave Browser dina Fedora 37 Linux

Pupus centang atanapi tinggalkeun sakumaha anu aya teras klik Tombol OK neruskeun.

Ayeuna anjeun tungtungna bakal ningali Brave Internet Browser, ngajalankeun ngaliwatan "Hayu angkat" wisata munggaran-waktos, atawa klik dina “Lewati tur wilujeng sumping” pikeun kaseueuran pangguna.

contona:

reklameu
reklameu

Kumaha Pasang Brave Browser dina Fedora 37 Linux

Salajengna, anjeun bakal darat dina halaman badarat mesin pencari standar.

contona:

Kumaha Pasang Brave Browser dina Fedora 37 Linux

Kumaha Ngamutahirkeun / Ngaronjatkeun Browser Wani

Pangguna browser anu wani bakal dibere beja ngeunaan apdet, upami anjeun parantos dipasang sareng manajer pakét DNF sareng apdet sistem anjeun. Nanging, disarankeun pikeun ngajalankeun pamariksaan apdet terminal paréntah-garis terus-terusan.

sudo dnf upgrade --refresh

Kumaha Cabut (Uninstall) Brave Browser

Jalankeun salah sahiji paréntah di handap ieu anu cocog sareng versi Brave anjeun sareng cabut gudang pikeun ngahapus Brave.

Cabut Brave Browser Stable

sudo dnf autoremove brave-browser

Catet yén kagumantungan anu henteu dianggo ogé bakal dipupus.

Upami anjeun parantos masang versi béta atanapi henteu stabil.

Cabut Brave Browser Beta

sudo dnf autoremove brave-browser-beta

Cabut Browser Wani Nightly

sudo dnf autoremove brave-browser-nightly

Tungtungna, éta salawasna mangrupakeun ide nu sae pikeun mareuman repositories lamun euweuh merlukeun aranjeunna; anjeun tiasa ngaktipkeun deui engké upami anjeun hoyong masang Brave deui.

sudo dnf config-manager --set-disabled brave-browser*

Catet yén ieu bakal nganonaktipkeun sadaya repositori browser anu wani sareng ngagentos panyungsi gagah* kalawan ngaran lengkep ku nyitak kaluar repositories gagah anjeun geus diimpor kana terminal Anjeun.

dnf repolist | grep brave

Anggo paréntah aktipkeun di handap ieu pikeun pangguna anu hoyong ngaktipkeun deui repositori pikeun pamasangan anu bakal datang. Inget, anjeun bisa nangtukeun nami lamun anjeun sanggeus versi husus tinimbang paréntah simbut lamun diimpor sababaraha nu geus kaliwat.

sudo dnf config-manager --set-enabled brave-browser*

Koméntar sareng kacindekan

Upami anjeun milarian browser anu ngautamakeun privasi sareng kinerja anjeun, Brave mangrupikeun pilihan anu saé. Brave otomatis ngablokir iklan sareng pelacak, ngajantenkeun ngagampangkeun ngotéktak Internét tanpa hariwang ngeunaan saha waé anu ningali unggal gerakan anjeun. Salian fitur privasina, Brave ogé kalebet alat anu diwangun pikeun kaamanan sareng ningkatkeun kinerja. Cobaan Brave ayeuna - anjeun tiasa kaget ku sabaraha langkung gancang sareng langkung aman pangalaman browsing anjeun!

Bagikeun di: