reklameu

Posts panganyarna

Pasang LEMP Stack dina Fedora Linux 35

Kumaha Pasang LEMP Stack dina Fedora 35

LEMP mangrupikeun kumpulan parangkat lunak open-source anu biasa dianggo pikeun ngalayanan aplikasi wéb. Istilah LEMP mangrupikeun akronim anu ngagambarkeun konfigurasi sistem operasi Linux nganggo Nginx (dibaca engine-x, ku kituna E dina akronim) pangladén wéb, kalayan…

Maca deui

Pasang Cockpit dina Fedora Linux 35

Kumaha Pasang atanapi Aktipkeun Cockpit dina Fedora 35

Cockpit mangrupikeun manajer server jauh gratis anu hampang sareng gampang dianggo pikeun server GNU/Linux. Cockpit mangrupikeun antarbeungeut grafis basis wéb pikeun server anu ditujukeun pikeun jalma anu anyar nganggo Linux sareng para ahli sapertos sysadmins. Kokpit…

Maca deui

Pasang SQLite 3 dina Fedora Linux 35

Kumaha Pasang SQLite 3 dina Fedora 35

SQLite mangrupikeun sistem manajemén database relasional (RDBMS) gratis sareng ringan dina perpustakaan C. SQLite sanes mesin database klien-server. Gantina, éta diselapkeun kana program tungtung. Utamina sadaya basa pamrograman ngadukung SQLite, anu…

Maca deui

Pasang MariaDB 10.6 dina Fedora Linux 35

Kumaha Pasang MariaDB 10.6 dina Fedora 35

MariaDB mangrupikeun salah sahiji basis data open-source anu pang populerna di gigireun panyusunna MySQL. Panyipta asli MySQL ngembangkeun MariaDB pikeun ngaréspon kana kasieun yén MySQL bakal ujug-ujug janten jasa anu mayar kusabab Oracle nampi éta dina 2010. Kalayan sajarahna ...

Maca deui

Pasang ClamAV dina Fedora Linux 35

Kumaha Pasang ClamAV dina Fedora 35

ClamAV mangrupikeun toolkit software antipirus open-source sareng gratis anu tiasa ngadeteksi seueur jinis parangkat lunak jahat, kalebet virus, trojan, malware, adware, rootkit, sareng ancaman jahat anu sanés. Salah sahiji kagunaan utama ClamAV nyaéta dina…

Maca deui

Pasang Fail2ban sareng Firewalld dina Fedora Linux 35

Kumaha Pasang Fail2ban sareng Firewalld dina Fedora 35

Fail2ban mangrupikeun kerangka parangkat lunak pencegahan intrusi anu ngajagi pangladén komputer tina serangan kakuatan kasar, ngalarang agén pangguna anu goréng, ngalarang scanner URL, sareng seueur deui. Fail2ban ngahontal ieu ku maca aksés / log kasalahan server anjeun atanapi ...

Maca deui

Pasang Deepin Desktop Environment (DDE) dina Fedora Linux 35

Kumaha Masang Deepin Desktop Environment (DDE) dina Fedora 35

Lingkungan Desktop Deepin (DDE) dipikanyaho janten salah sahiji lingkungan desktop anu katingali éstétis anu paling saé anu diciptakeun ku pamekar Deepin Linux. Éta ogé sering dianggap salaku desktop anu paling indah dina Linux. Pikeun pangguna…

Maca deui

Pasang / Ningkatkeun Git dina CentOS 9 Stream

Kumaha Pasang Git dina CentOS 9 Stream

Git mangrupikeun proyék open source anu dewasa sareng aktip dijaga mimitina dikembangkeun dina 2005 ku Linus Torvalds, panyipta kernel sistem operasi Linux anu kasohor. Git dirancang pikeun pamekar anu peryogi sistem kontrol versi anu cukup lugas. …

Maca deui

Pasang Jellyfin Media Server Linux Mint 20

Kumaha Pasang Jellyfin Media Server Linux Mint 20

Jellyfin mangrupikeun aplikasi multimédia open-source gratis anu dirancang pikeun ngatur, ngatur, sareng ngabagi file média digital ka alat-alat jaringan dina jaringan internal sareng tiasa diakses tina jarak jauh anu dipikahoyong. Éta mangrupikeun platform silang sareng alternatif pikeun…

Maca deui

Pasang Deepin DE (UbuntuDDE) dina Linux Mint 20

Kumaha Masang Deepin Desktop Environment (UbuntuDDE) dina Linux Mint 20

Lingkungan Desktop Deepin (DDE) dipikanyaho janten salah sahiji lingkungan desktop anu katingali éstétis anu paling saé anu diciptakeun ku pamekar Deepin Linux. Hal ieu sering dianggap salaku desktop anu paling indah dina Linux. Pikeun…

Maca deui

Kumaha Pasang VMware Workstation Pro Linux Mint 20

Kumaha Pasang VMware Workstation Pro Linux Mint 20

VMware Workstation mangrupakeun software mesin virtual dipaké pikeun x86 na x86-64 komputer pikeun ngajalankeun sababaraha, sistem operasi terasing ngaliwatan hiji mesin host fisik tunggal. Unggal mesin virtual tiasa ngajalankeun hiji conto tina sagala operasi…

Maca deui

Kumaha Pasang PyCharm IDE dina Linux Mint 20

Kumaha Pasang PyCharm IDE dina Linux Mint 20

PyCharm mangrupikeun IDE grafis Python khusus (Lingkungan Pangembangan Terpadu) anu populer di kalangan pamekar Python kalayan rupa-rupa alat penting sapertos nganalisa kode, debugging, sareng integrasi. IDE ogé hadir sareng garis paréntah, nyambung ka…

Maca deui

Kumaha Masang Klién Zoom dina Linux Mint 20

Kumaha Masang Klién Zoom dina Linux Mint 20

Zoom mangrupikeun platform téknologi komunikasi anu nyayogikeun videotelephony sareng ladenan obrolan online sacara real-time ngalangkungan platform parangkat lunak peer-to-peer berbasis awan sareng dianggo pikeun telekonferensi, telecommuting, pendidikan jarak jauh, sareng seueur deui. Dina tutorial di handap ieu, anjeun…

Maca deui

Kumaha Pasang OpenJDK 17 dina Linux Mint 20

Kumaha Pasang OpenJDK 17 dina Linux Mint 20

Java mangrupikeun basa pamrograman serbaguna, dumasar kelas, berorientasi obyék anu populer kusabab desain anu gaduh katergantungan palaksanaan anu langkung handap, hartosna kode Java anu disusun tiasa dijalankeun dina sadaya platform anu ngadukung Java ...

Maca deui

Pasang Atom Text Editor dina Linux Mint 20.0/20.1/20.2/20.3

Kumaha Pasang Atom Text Editor dina Linux Mint 20

Atom mangrupikeun téks sareng sumber kode sumber gratis sareng open source anu ngadukung seueur platform silang sapertos macOS, Linux, sareng Microsoft Windows kalayan dukungan plug-in anu ditulis dina JavaScript sareng Git Control anu dipasang, dikembangkeun ku GitHub. The…

Maca deui

Pasang KDE Plasma dina Linux Mint 20.0/20.1/20.2/20.3

Kumaha Masang KDE Plasma dina Linux Mint 20

Ngaran KDE asalna tina "K Desktop Environment." Éta lingkungan desktop open-source gratis pikeun anu teu wawuh sareng KDE Desktop. Éta nyayogikeun pangguna Linux kalayan antarbeungeut grafis alternatif pikeun ngaropea lingkungan desktop sareng aplikasi pikeun sapopoé…

Maca deui