Kumaha Pasang Tor Browser dina AlmaLinux 9

Tor, ogé disebut The Onion Router, nyaéta open-source, parangkat lunak gratis anu ngamungkinkeun komunikasi anonim nganggo jasa online sapertos surfing wéb. Jaringan Tor ngarahkeun lalu lintas wéb ngalangkungan jaringan overlay sukarelawan sadunya anu tiasa diaksés kalayan langkung ti genep rébu relay sareng terus ningkat. Seueur pangguna hoyong milarian langkung seueur cara pikeun ngajaga inpormasi sareng kagiatanana sacara anonim atanapi pribadi online kusabab ningkatna kahariwang ngeunaan data sareng snooping padamelan. Nanging, pangguna kedah sadar kana kauntungan sareng kalemahan ngagunakeun Tor sateuacan mutuskeun naha éta alat anu pas pikeun aranjeunna.

Nalika Tor nyayogikeun tingkat anonimitas anu luhur, éta henteu sampurna. Alatan jalan jaringan ngarutekeun lalu lintas, éta tiasa ngalambatkeun, janten teu praktis pikeun sababaraha kagunaan. Salaku tambahan, kusabab lalu lintas énkripsi, sababaraha situs anu nganggo ukuran anti Tor tiasa meungpeuk sadaya lalu lintas tina jaringan, nyegah pangguna ngaksésana. Sanaos kalemahan ieu, Tor tetep janten alat anu populér pikeun anu milari tingkat anonimitas online anu langkung luhur.

Dina tutorial di handap ieu, anjeun bakal diajar kumaha carana masang Tor Browser dina desktop workstation AlmaLinux 9 nganggo manajer pakét pihak katilu Flatpak atanapi unduh browser sacara manual sareng cara masang sacara manual sareng tip pikeun ngadaptar ikon aplikasi.

Apdet AlmaLinux

Mimiti, ngapdet sistem anjeun pikeun mastikeun yén sadaya bungkusan anu tos aya. Ieu bakal mastikeun euweuh konflik timbul sabisa-gancang salila instalasi.

sudo dnf upgrade --refresh -y

Pasang Tor Browser - Métode Flatpak

Pilihan panggampangna pikeun lingkungan pangguna desktop rata-rata nyaéta masang Tor Browser sareng Flatpak, ngajantenkeun ngamutahirkeun binér browser di hareup langkung gampang sareng langkung gancang. Metodeu manual mangrupikeun fitur pilihan saatos metode DNF sareng tiasa langkung dipikaresep pikeun anu henteu resep nganggo Flatpak.

Mimiti, pasang deui Flatpak upami anjeun parantos ngahapus manajer pakét sateuacana.

sudo dnf install flatpak -y

Sateuacan anjeun neraskeun, reboot sistem anjeun, atanapi anjeun bakal ngagaduhan masalah sapertos ikon aplikasi anu henteu muncul.

reboot

Salajengna, anjeun kedah ngaktipkeun Flatpack nganggo paréntah di handap ieu dina terminal anjeun.

sudo flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Ayeuna pasang Tor Browser nganggo paréntah flatpak di handap ieu.

flatpak install flathub com.github.micahflee.torbrowser-launcher -y

Pasang Tor Browser - Métode Manual

Pilihan pamasangan kadua nyaéta masang Tor Browser nganggo arsip pangénggalna tina file undeuran undeuran. Metoda ieu méré Anjeun versi panganyarna, tapi kadang anjeun kudu ngulang prosés pikeun parobahan browser signifikan. Tapi pikeun sabagéan ageung, éta kedah ngamutahirkeun diri dina browser sorangan.

Mimiti, anggo paréntah wget pikeun ngundeur panganyarna .tar.xz link.

reklameu
reklameu

contona:

wget https://www.torproject.org/dist/torbrowser/{version}/tor-browser-linux64-{version}_en-US.tar.xz

Ganti paréntah di luhur dimana {versi} nyaeta kalawan hiji ayeuna ti ngundeur halaman.

Saatos unduh arsip pamasangan, nimba nganggo:

Contona waé:

tar -xvJf tor-browser-linux64-{version}_en-US.tar.xz

Ayeuna, CD kana diréktori kalawan.

cd tor-browser*

Pikeun ngamimitian Tor Browser sareng nyetél pamasangan konfigurasi, paké paréntah di handap ieu:

./start-tor-browser.desktop 

Catet yén ieu bakal ngaluncurkeun Tor Browser. Nanging, anjeun moal ningali éta dina menu Témbongkeun Aplikasi anjeun. Pikeun masang ikon Tor Browser, anjeun kedah nambihan – ngadaptar-aplikasi nepi ka ahir paréntah saperti kieu:

./start-tor-browser.desktop --register-app

Jalankeun & Konpigurasikeun Tor Browser

Ayeuna anjeun parantos dipasang Tor Browser, peluncuran tiasa dilakukeun ku sababaraha cara.

tor-browser

Alternatipna, pangguna Flatpak kedah diluncurkeun nganggo paréntah di handap ieu tina conto terminal:

flatpak run com.github.micahflee.torbrowser-launcher

Tor Browser tiasa diluncurkeun tina ménu aplikasi ku nuturkeun jalurna.

Kagiatan > Témbongkeun Aplikasi > Tor Browser.

contona:

reklameu
reklameu

Kumaha Pasang Tor Browser dina AlmaLinux 9

Dina peluncuran kahiji, anjeun bakal nempo jandela handap download browser pikeun kahiji kalina.

contona:

Kumaha Pasang Tor Browser dina AlmaLinux 9

Sakali dibuka, anjeun bakal anjog di Nyambung ka Tor jandela.

conto (Klik Gambar pikeun Ngalegaan):

Kumaha Pasang Tor Browser dina AlmaLinux 9

Paling pamaké bakal ngagunakeun nyambungan sacara standar, tapi sacara opsional anjeun tiasa ngonpigurasikeun setélan anu béda sapertos proxy.

Jaringan Tor tiasa nganggo setélan proxy pikeun nagara-nagara anu aya larangan anu ketat atanapi pangguna anu hoyong langkung privasi pikeun nganggo sambungan proxy. Punten pastikeun anjeun henteu ngalanggar undang-undang anu nganggo ieu.

conto (Klik Gambar pikeun Ngalegaan):

Kumaha Pasang Tor Browser dina AlmaLinux 9

Salaku tambahan, Tor ayeuna gaduh panganten anu anjeun tiasa nyuhunkeun atanapi nyetél sababaraha anu tos didamel anu tiasa ngabantosan blokir, sabab seueur situs wéb sering ngablokir TOR sadayana, atanapi pikeun situs wéb sapertos linuxcapable.com, biasana upami panyerang jahat ngagunakeun TOR otomatis kuring. aturan kaamanan bisa meungpeuk titik éta bari.

contona:

Kumaha Pasang Tor Browser dina AlmaLinux 9

contona:

Kumaha Pasang Tor Browser dina AlmaLinux 9

Saran abdi, kumaha oge, bakal ngagunakeun pribadi proxy swasta bersih kalawan TOR lamun can mampuh atawa di nagara anu beurat diwatesan dina kabebasan wargana.

Dina tutorial, metodeu anu dianggo nyaéta nyambungkeun langsung ka jaringan sapertos kalolobaan pangguna. Lamun anjeun klik nyambung, Gumantung kana lokasi Anjeun, butuh 2 nepi ka 10 detik pikeun nyambung ka jaringan, tur anjeun bakal nempo pesen ieu bari nyambungkeun.

reklameu
reklameu

conto (Klik Gambar pikeun Ngalegaan):

Kumaha Pasang Tor Browser dina AlmaLinux 9

Sakali disambungkeun, anjeun bakal meunang kaca handap.

conto (Klik Gambar pikeun Ngalegaan):

Kumaha Pasang Tor Browser dina AlmaLinux 9

Wilujeng, anjeun parantos nyambung ka Jaringan Tor ngalangkungan Tor Browser anjeun.

Jasa Bawang Tor

Nalika nganggo Tor Browser, anjeun tiasa milih nganggo bagian tina jasa Online Tor Network tinimbang situs wéb biasa. Website éta, kumaha oge, kudu sadia dina format ieu, sarta lamun aya, aranjeunna ngagunakeun a .bawang Alamat.

Pikeun anu teu wawuh sareng jasa bawang, aranjeunna mangrupikeun jasa jaringan anonim anu kakeunaan dina jaringan Tor. Kontras jeung ladenan Internét konvensional, ladenan bawang téh pribadi, umumna henteu diindéks ku mesin pencari, sarta ngagunakeun ngaran domain anu ngasertipikasi diri anu panjang tur kompléks pikeun dibaca ku manusa.

Sababaraha situs kasohor ngagunakeun jasa .onion nyaéta:

Pikeun ningali langkung seueur jasa kunjungan halaman wiki Daptar jasa bawang Tor.

Komentar jeung Kacindekan

Tor mangrupikeun alat anu berharga pikeun ngajaga privasi, tapi éta henteu kedah dianggap hiji-hijina solusi. Penting pikeun émut yén Tor henteu sampurna sareng tiasa dikompromi. Salawasna ati-ati nalika ngotéktak atanapi komunikasi online, khususna nalika ngabagi inpormasi pribadi.

Bagikeun di: